Medimagazin logo

Konya'da sağlıkta kalite ve akreditasyon tartışıldı

Konya'da Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bölge Müdürlüğü ve Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM), "Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon" konulu bir toplantı düzenledi
Konya'da sağlıkta kalite ve akreditasyon tartışıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Konya'da Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bölge Müdürlüğü ve Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM), "Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon" konulu bir toplantı düzenledi.


Bera Otel'de düzenlenen toplantıya, Konya Valisi Ahmet Kayhan, İl Sağlık Müdürü Dr.Hasan Küçükkendirci, TSE Konya Bölge Müdürü Sancar Arık, Konya ADSM Başhekimi Dr.Muammer Gözlü, diş hekimleri ve hekimler katıldı.

İki oturumdan oluşan toplantının ilk bölümünde "Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon", ikinci bölümünde ise "AB uyum çalışmalarında Sağlık ve Diş Sağlığı" konuları tartışıldı.

Sağlık Bakanlığı Kalite Koordinatörü Bilge Aydın, tıp biliminin hastalara odaklanan ve onları koruyan bir bilim dalı olduğunu belirterek, "Bu bilim dalında en önemli şey hasta güvenliğini sağlamaktır. Ancak bu konu çok önemli olmasına rağmen personel ve cihaz hataları yüzünden istenmeyen sonuçlar çıkabilmektedir. Bunlar arasında yanlış bilgilendirme, hasta kayıt hataları, hastane enfeksiyonları, medikal cihaz hataları ve benzeri birçok şeyi saymak mümkündür" dedi.


Akreditasyon konusuna da değinen Bilge Aydın, "Akreditasyon, bir sağlık kuruluşunun önceden belirlenmiş ve yayınlanmış olan standartlara uygun olup olmadığının uzman kişiler tarafından tespit edilmesi demektir. Ruhsatlandırma ile arasındaki farklar ise ruhsatlandırma da personel, fiziki yapı ve medikal yapılanma minimal düzeydedir. Akreditasyonda ise optimal düzeydedir. Ruhsat devlet tarafından zorunlu kılınırken akderitasyon ise tamamen gönüllülük esasına dayanır ve yüzde 50'sinden fazlası hasta güvenliğini içerir. Şuan 40 ülkede sağlık alanında akreditasyon sistemleri kullanılmaktadır. İlk olarak Amerika'da uygulanmaya başlanan sistemlerin yarısından fazlası Avrupa ülkeleri tarafından düzenlenmiştir" şeklinde konuştu.

İHA
konya'da
sağlıkta
kalite
ve
akreditasyon
tartışıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir