Medimagazin logo

Doktorlara görüntü satma soruşturması

Konya'da, iki hafta önce dünyaya gelen ve bir saat hayatta kalan çift başlı bebeğin görüntülerini cep telefonuna kaydedip yerel bir televizyona 100 YTL karşılığında sattıkları iddia edilen Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi doktorları ve personeli hakkında idari soruşturma başlatıldı
Doktorlara görüntü satma soruşturması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Konya'da, iki hafta önce dünyaya gelen ve bir saat hayatta kalan çift başlı bebeğin görüntülerini cep telefonuna kaydedip yerel bir televizyona 100 YTL karşılığında sattıkları iddia edilen Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi doktorları ve personeli hakkında idari soruşturma başlatıldı.


İddiaya göre, bebeği dünyaya getiren Rabia Baldan ve eşi Durmuş Ali Baldan'a, bebeğin yaşatılamadığı söylendi ancak çift başlı olduğu söylenmedi. Baldan çifti bebeklerinin görüntüsünü yerel Kon TV'de görünce şoke oldu.


Hemşire ve görevlilerin kendi aralarında "Çift başlı bebeğin görüntüleri televizyona satıldı" dediklerini duyduğunu belirten Ali Baldan, Başhekim Doç. Dr. Ahmet Özkağnıcı'ya giderek doğuma giren tüm doktor, hemşire ve personelden şikâyetçi oldu. Konuyla ilgili soruşturma başlatan Özkağnıcı, "Bu işi yapanları, büyük oranda tespit ettik. İlk kanaatimiz, görüntüleri doktorların değil personelin çekmiş olabileceği" dedi.

Milliyet
doktorlara
görüntü
satma
soruşturması
Yorum (15)
aydin sinal
Sayin Prof,dr Ünlü bu gibi kongrelere türkiyeden katilimin sadece turistik gaye oldugunu sizde senelerdir biliyorsunuz.Zaten kongrelerde dinleyici koltuklarinda otursalar bile kongrede anlatilan konulari anlayacak yabanci lisanlarinin olmadigi malumunuzdur.Türkiyede bu gün icin 1500 dolar verip sadece kongreye gidecek hekim bilmem,tabiki ilac sirketlerinin hediyesi sayesinde bu gibigezilere !!katilim olur.Almanyaya Türkiyeden gelen kongre katilimcilarinda!!yillardir gördügüm bu size bir hatirami anlatayim ,sene 1975,Almanya calistigim egitim hatahanesinde Türkiyeden gelen docentlige hazirlanan bir agbimiz vardi,docentlik tezi hazirliyordu,Türkiyeden kürsü hocasi ve hanimi ziyaretine geldi,evinde misafir ediyordu,yaninda calistigi Alman profosör Türkiyeden meslektasi geldigini duyunca kendisini filanca gün filanca saate hastahaneye davet etti,o saate yapilacak ameliyatin docentlige hazirlanan agbimizin tez konusu oldugu icin Alman profosör agbimize yaptirip kendisi asiste etmek istedi,bunu Türkiyeden gelen hocasina göstermek agbimmize puan kazandirmak türk hocayida misafir edip hastahanede agirlamak maksadiydi. ben narkoza basladim hasta ameliyata alindi agbimiz,ve alman profosör yikandi ortada Türkiyeden gelen profosör yok,zaten disardada verilen saat gectigi icin beklemisler gelmeyince ameliyat basladi,bitti,tabiki docenlige hazirlanan agbimizde bitti. Ertesi gün sabah agbimi gördüm agliyordu"Aydin biliyormusun (Türk)Hocam nicin dün gelmemis,karisi gazetede görmüs Frankfurtaki bir magaza o gün indirime gitmis kürk manto almaya Frankfurta gitmisler"evinde kaldigi,misafiri oldugu asistanini Alman hastahanesinde bu kadar kücük düsüren hoca Türkiyenin en meshur cerrahlarindan biriydi.Türkiyeye dönen agbimiz ilk docentlik imtihaninda caktirdilar,cünki kiskancliktan o zaman icin cok lüks olan mercedes götürmüs ve antalyadan yazlik almisti.ikinci imtihaninda basarili oldu ve aldigi Alman disipliniyle Türkiyenin sonradan en meshur kisilerinden birisi oldu. Sayin Prof.Dr.Ünlü genetik yapida bir defek olduktan sonra insanlar düzelmezler,saygi ve hürmetlerimle.
0
Cevapla
Dr.Cevdett
Sevgili hocam, siz de bilirsiniz ki sponsor firma gönderdiği hekimden ne kadar para kazanacağına bakar. Kongreden hekim bilimsel olarak faydalanmış, faydalanmamış firmanın hiç umurunda değildir. Bilimsel kongreler kamu hastanelerinde sağlık bakanlığının sponsorluğunda olmalı ve kendi hekimlerini sırayla bu kongrelere göndermelidir. Bu görüşümü sbn.gov.tr vb yerler aracılığıyla bakanlığa yazdım ancak bu konuyla ilgili geri dönüşüm alamadım.Mezuniyet sonrası eğitim anlamında kongreleri önemsiyorum ancak firmaları memnun edecek beceri! eksikliğim nedeniyle 5000-10000 tl masrafı olan kongrelere cebimden katılamıyorum.
0
Cevapla
Şükrü şipal
Kendi reklamınızı yapmak için bütün meslektaşlarınızı zan Altın'da bıraktığınız için sizi kınıyorum be siz ve sizin gibi hekimlerin Yüzünden halkın doktora bakış açısı ortada mutlumusunuz acıba
0
Cevapla
bartu
VARSA YOKSA UZMAN! Peki kongreleri düzenleyip bundan nemalanan, yani işin kaymağını yiyen derneklerin başındaki hocalarımızdan neden bahsetmiyorsunuz?
0
Cevapla
Ahmet Rasim Küçükusta
TIP KONGRELERİNİN DEVRİ KAPANMIŞTIR Sayın Ünlü' nün 6 bin km kat edip yorulmasına hiç gerek yoktu. Kongrede kazandığı bilgileri 6 metre yürüyüp bilgisayarının başına geçmesiyle de elde edebilirdi. Sayın profesörün bu çok faydalı eğitici kongre sayesinde "rahim ağzı kanseri aşısıyla ilgili endişelerime" cevap verecek bilgileri edindiğini umut ediyor ve cevap bekliyorum. Sorularıma ulaşması için bağlantı: http://ahmetrasimkucukusta.com/2015/08/03/yazilar/tip-yazilari/rahim-agzi-kanseri-asisi/turkiye-jinekoloji-ve-obstetrik-dernegi-bu-sorularima-cevap-vermelidir/ *** Tıp kongreleri, hiç şüphesiz ki bir zamanlar bilim adamlarının bilgi paylaştıkları, araştırmalarını sundukları ve tartıştıkları ortamlardı ve elbette faydaları vardı. Bilgiye ulaşma ve iletişimdeki gelişmeler, kongrelerin işlevlerini yitirmelerine yol açmış, bu toplantılar katılımcıların tümünün tüm masraflarının ilaç şirketleri tarafından karşılandığı “bayi toplantılarına” dönüşmüştür. Kaynak: http://ahmetrasimkucukusta.com/2015/09/08/yazilar/elestirel-yazilar/tip-egitimi/tip-kongrelerinin-devri-kapanmistir/
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir