Medimagazin logo

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinin başarısı

Kayseri Erciyes Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Göğüs, Kalp, Damar Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyeleri, Tıp Fakültesi Hastanesi ve Kayseri'de ilk kez uygulanan 2 başarılı operasyonu gerçekleştirdi
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinin başarısı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kayseri Erciyes Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Göğüs, Kalp, Damar Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyeleri, Tıp Fakültesi Hastanesi ve Kayseri'de ilk kez uygulanan 2 başarılı operasyonu gerçekleştirdi.

Kayseri'de, EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir ilk gerçekleştirildi. Tıp Fakültesi Göğüs, Kalp, Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yiğit Akçalı, Göğüs, Kalp, Damar Cerrahisi Anabilim Dalı görevlileri ile birlikte yürütülen başarılı 2 operasyon hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Yiğit Akçalı açıklamasında şunları söyledi:

"Yüksek tansiyon hastası ve sigara tiryakisi olan 62 yaşındaki bir hasta, karın ağrıları üzerine EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hasta bir süre gözlem altında tutulduktan sonra, her iki kasıkta küçük cerrahi kesikler yapılarak, burada kasık atardamarlarının içinden geçirilerek balonlaşan noktaya yapay bir damar yerleştirildi. Hasta yapılan başarılı operasyonun ardından ertesi gün hastanın, eskisinden çok daha iyi olduğunu gördük. İkinci başarılı bir ameliyat ise 32 yaşındaki bir kadına yapıldı. Kadın, her iki bacağında varisleri olduğu ve bacakta ağrıları ve şişliği olduğu şikayeti ile tedavi altına alındı. Hastanın rahatsızlığı kendisine açıklandıktan sonra ise Endovenüz lazer tedavisi (Lokal anestezi altında safen veninden girilen bir lazer sondasıyla damarın yakılması işlemi) yapıldı. Ameliyat sonrası hasta, varis çorabı giydirilerek evine gönderildi. Hastanın sonraki kontrollerinde ise sağlık durumunun gayet iyi olduğunu gördük."

İHA
erciyes
üniversitesi
tıp
fakültesinin
başarısı
Yorum (1)
Yener Aytekin
Ulusal kongrelerin dili kesinlikle Kongrelerin yapıldığı ülkenin dili olmalıdır.Yabancı konuşmacı davet edilmişse simultane Çeviri yapılabilir.Türkçe Bilim Dilinin geliştirilmesi için ulusal kongreler en uygun ortamlardır.Bilimle uğraşanlar terminoloji tartışmalarını bu kongrelerde yapmalıdırlar.Bilim dili ancak bu ortamlarda gelişebilir ve zenginleşir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir