Medimagazin logo

Zonguldak Ereğli'de personel sıkıntısı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde Devlet Hastanesi, personel sıkıntısı çekiyor. 362 yataklı hastanede, 156 hemşire bulunuyor. 250 hemşireye daha ihtiyaç duyulurken hekim sayısının da yetersiz olduğu bildirildi
Zonguldak Ereğli'de personel sıkıntısı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde Devlet Hastanesi, personel sıkıntısı çekiyor. 362 yataklı hastanede, 156 hemşire bulunuyor. 250 hemşireye daha ihtiyaç duyulurken hekim sayısının da yetersiz olduğu bildirildi.


Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muharrem Erdem, düzenlediği basın toplantısında, az sayıda olan personel ile en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi. Dr. Erdem, fazla mesaiden dolayı bazı personelin kalp ve sinir ilacı kullandığını ifade etti.

Başhekim Dr. Muharrem Erdem, özellikle hemşirelerin fazla mesai yaptığını, bundan da psikolojik olarak etkilendiklerini kaydetti. Dr. Erdem, hastanenin şartlarından dolayı birçok personelin tayin dilekçesiyle kendisine başvurduğunu belirterek, "Her gün bir iki dilekçe geliyor önüme. Ben de bunaldım bu durumdan. Kendime göre bir teknik geliştirdim. Tayin dilekçesiyle gelen personele 'yerinize birini bulun. İşlemlerinizi yapayım' diyorum" dedi.

Hastanenin çalışmaları hakkında bilgi de veren Başhekim Dr. Muharrem Erdem, ilçede tek kamu hastanesi olduklarını ve yaklaşık 200 bin kişiye hizmet verdiklerini söyledi. Erdem, 2005 yılı içerisinde yaklaşık 700 personel ile 595 bin 135 hastaya hizmet verdiklerini ifade etti.

Başhekim Dr. Erdem, özellikle acil servis bölümüne gelen hastalardan şikayetçi olduklarını kaydederek, "Başı ağrıyan, kaşıntısı olan acil servise geliyor. Acil servisin daha bilinçli kullanılmasını istiyoruz" diye konuştu. Acil servisle ilgili olarak bir de müjde veren Erdem, ikinci acil servisin açılması için girişimde bulunduklarını ve en kısa zamanda açmayı düşündüklerini söyledi. Erdem, 2005 yılında 19 bin 669 hastanın yatarak tedavi gördüğünü kaydederek, bu rakamın orta dereceli bir kasaba nüfusuna denk geldiğini dile getirdi. 2005 yılında 5 bin 174 hastanın ameliyat olduğunu kaydeden Dr. Erdem, "En modern ameliyathaneler bizde bulunuyor. 9 ayrı ameliyat masasıyla hizmet veriyoruz" dedi.
10 sene önce inşaatına başlanan ek hastane binasının da bittiğinin altını çizen Erdem, ek binaya taşınma işlemlerine başlandığını, dört katlı ek binanın birinci katının çocuk servisi, diğer katının kadın doğum servisi olarak kullanılacağını aktardı. Hastane Başhekimi Dr. Erdem, randevu sisteminden yüzde 74 oranında verim aldıklarını belirterek, 2000 yılında faaliyete geçen internetle randevu sistemiyle günde 1-2 kişinin başvurmasından da yakındı.


Hastane Başhemşiresi Zerrin Yılmaz Günay da, hemşirelerin fazla mesai yapmasından şikayet etti. Zerrin Yılmaz Günay, sayının az olmasından dolayı hemşirelerin fazla mesai yaptığını aktardı. Günay, en kısa zamanda hastaneye personel atanması gerektiğinin altını çizdi.
zonguldak
ereğli'de
personel
sıkıntısı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir