Medimagazin logo

İstediği hastaneye giden % 30'unu kendisi ödeyecek

Yasaya göre sevk dışında özel bir hastaneden sağlık hizmeti almak isteyen sigortalı, harcamanın yüzde 30'unu kendisi ödeyecek.
İstediği hastaneye giden % 30'unu kendisi ödeyecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yasaya göre sevk dışında özel bir hastaneden sağlık hizmeti almak isteyen sigortalı, harcamanın yüzde 30'unu kendisi ödeyecek.


CHP Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Elemanı İrfan Önel, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 18 yaşından küçüklerin ücretsiz sağlık hizmeti alacağı yönündeki bilgisinin doğru olmadığını belirttiler.


18 yaşından küçükler de dahil herkesin belli miktarda katkı payı ödeyeceğini belirten Önel, daha sonra oluşturulacak primsiz ödemeler sistemiyle yeşil kartlılar ve ailesi katkı payını ödeyemeyen 18 yaşından küçüklerin devlet güvencesine alınmasının düşünüldüğünü söyledi.

Sistem nasıl işleyecek?
Sigortalı önce sağlık ocağına gidecek. İkinci basamak devlet hastanesi, üçüncü basamak üniversite hastanesi, her aşamada sevk gerekiyor. Sevk dışında özel hastaneye gitmek isteyen sigortalı, harcamanın yüzde 30'unu kendisi ödeyecek.

Devlet hastanesine gidilirse ne olur?
Sadece katkı payını ödeyecek.

Askeri hastaneden yararlanmak mümkün olacak mı?
İsteyen her sigortalı askeri hastaneye gidemiyor. Ancak diğer hastanelerde tedavisi mümkün olmayan hastalıklarda sevk yoluyla hizmet alabiliyor.

Askeri hastane hizmeti için ek ödeme yapılacak mı?
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yapacağı sözleşmeye bağlı. Sözleşmede eğer bir otelcilik hizmeti, öğretim üyesinden sağlık hizmeti alınıyorsa bedelini sigortalı ödeyecek. Aynı şey üniversite ve özel hastaneler için de geçerli.

Yurtdışında tedavi olmak mümkün olacak mı?
Sigortalının tedavisi Türkiye'de mümkün değilse tedavinin mümkün olmadığına dair hastane raporu gerekiyor.
Rapor, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ilgili yönetim kurulunda onaylanıyor. Sonra hakem hastane olan Numune Hastanesi'nden onay alınması gerekiyor.

Otelcilik hizmeti nedir?
Özel veya ikili odada ameliyat sonrası yapılan tedavi.

İlaçlar nasıl alınacak?
Sigortalı, eczaneden eş değer ilacı alacak. Eğer sigortalı eş değer ilacı değil, pahalı ilacı almak isterse aradaki farkı kendisi ödeyecek.

Milliyet
i̇stediği
hastaneye
giden
%
30'unu
kendisi
ödeyecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir