Medimagazin logo

Kuş gribi nin maliyeti 550 milyar doları bulacak

Dünya Bankası, insanlara bulaşan bir kuş gribi salgınının, sanayileşmiş ülkelere maliyetinin 550 milyar doları bulabileceğini bildirdi
Kuş gribi nin maliyeti 550 milyar doları bulacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Dünya Bankası, insanlara bulaşan bir kuş gribi salgınının, sanayileşmiş ülkelere maliyetinin 550 milyar doları bulabileceğini bildirdi.

Dünya Bankası'nın konuyla ilgili raporunda, gelişmekte olan ülkeler de hesaba katıldığında, salgının maliyetinin çok daha büyük olacağı vurgulandı.

Raporda, daha önceki salgınların incelenmesinne dayalı projeksiyonların yeni bir salgının sadece ABD'de yüzbin ile ikiyüzbin insanın ölümüne yol açacağını gösterdiği belirtildi. Raporda, aynı projeksiyonlara göre, yeni bir salgının ABD'ye ekonomik maliyetinin 100 ile 200 milyar dolar olacağı belirtilirken, ABD'yi baz alarak diğer zengin ülkeler de hesaba katıldığında salgının faturasının 550 milyar doları bulacağı kaydedildi.

Raporda, gelişmekte olan ülkelere etkisi de göz önüne alındığında, yeni bir salgınının “dünyaya toplam maliyetinin bu rakamdan çok daha büyük olacağı” da ifade edildi.


Hürriyet
kuş
gribi
nin
maliyeti
550
milyar
doları
bulacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir