Medimagazin logo

Serbest eczanenin maliyeti 4 milyar YTL

SSK'lıların serbest eczanelerden ilaç alma uygulamasının devlete 4 milyon YTL'ye mal olduğunu açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, bundan kamunun zarar görmediğini söyledi.
Serbest eczanenin maliyeti 4 milyar YTL
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SSK'lıların serbest eczanelerden ilaç alma uygulamasının devlete 4 milyar YTL'ye mal olduğunu açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, bundan kamunun zarar görmediğini söyledi.

Eleştirilen uygulamayla SSK'lıların 20 bin eczaneden ilaç alma imkanına kavuştuğunu ifade eden Bakan, "Projeyi gerçekleştirirken sektörden yüzde 14,5 indirim aldık. Bu indirim oranı 1,178 milyar YTL'dir. Bu kadar vatandaşımızın ilaç almasının ilave yükü 4 milyar YTL'dir. Eski uygulamanın SSK'lı vatandaşları ikinci sınıf vatandaş konumuna düşürmesini hiçbir milletvekili kabul etmeyecektir. Uygulamadan devletin zararı olmamıştır." dedi.

Zaman
serbest
eczanenin
maliyeti
4
milyar
ytl
Yorum (8)
Dr.H.C.
Sayın Hocam, tevafuk olsa gerek, Prof.Dr.İsmail Hakkı Aydın Hocamız da adeta sizin serzenişlerinize cevap olacak bir makale yazmış bu hafta. Hocamız düşündürmenin yanısıra gülümsetmişti ama siz düşündürmenin yanında hüzünlendirdiniz...Tesellisi var mı bilemiyorum.Saygılarımla. Dr.H.C.
0
Cevapla
a.s
Bende hakkımı helal etmiyor artık size ve bize bunları hissettirenlere. Allahın gazabıda buna sebep olanların üzerinde olsun diyorum artık. Saygılarımla
0
Cevapla
mete deniz
bizi bizden başkası anlayamaz. sevgiler mete deniz
0
Cevapla
Dr.C.T
Değerli hocam hepimiz aynı duyguları paylaşıyoruz. Daha düne kadar hakkı adaleti tesis edeceğine inandığımız insanlar tarafından acımasızca itibarımızın yok edildiği,sıradan düz devlet memurları haline getirildiğimiz şu günlerde yaradana sığınmaktan başka elimizden bir şey gelmiyor.Makamın, mevkinin, şöhretin afet olduğunu yakınen görmüş ve yaşamış olduk.Mutsuzuz, umutsuzuz ve kalbimiz kırık.Şikayetimiz yerlerin ve göklerin sahibinedir, kimseye bir şey diyemiyoruz.
0
Cevapla
handan özmenoğlu
Hocam, yüreğime dokundu eliniz. Sadece meslek dışında ki değil , meslekten ama mesleği unutmuş herkesle de helalleşmeyeceğim. 24 senelik hekimim. Ömrümce eksikliğini duyduğum şey bilgi oldu, ekonomik kaygılarımın önündeydi hep hastaya istemeden de olsa zarar vermek korkusu. Sırf bu yüzden helalleşmeyeceğim. Sevgi ile kalın.. Dr. Handan Özmenoğlu.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir