Medimagazin logo

Ambulansların olay yerine 10 dakikada ulaşması sağlanacak

Sağlık Bakanlığı, hastalık ve yaralanma durumlarında can kurtaran ilk müdahaleyi yapan 112 Acil Servis hizmetini daha da hızlı hale getirmek için çalışma yapıyor. Önümüzdeki yıldan itibaren ambulansların olay yerine 10 dakikada ulaşması sağlanacak
Ambulansların olay yerine 10 dakikada ulaşması sağlanacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı, hastalık ve yaralanma durumlarında can kurtaran ilk müdahaleyi yapan 112 Acil Servis hizmetini daha da hızlı hale getirmek için çalışma yapıyor.


Önümüzdeki yıldan itibaren ambulansların olay yerine 10 dakikada ulaşması sağlanacak. Bunun için bu yıl sonuna kadar 936 olan istasyon sayısı bin 259’a, bin 76 olan ambulans sayısı ise bin 500’e çıkarılacak.


Yüzde 25’i önleniyor

Sağlık Bakanlığı’nın 2006 yılı bütçe tasarısında Türkiye’de her yıl çok sayıda trafik kazası meydana geldiği ve bu kazalar sonucunda çok sayıda kişinin yaralandığı, sakat kaldığı veya hayatını kaybettiği vurgulandı. Trafik kazalarındaki yaralanmalarda bilinçli ve yerinde ilk yardım uygulamalarının ölümlerin yüzde 15-18’inin, bilgili acil yardımla ise yüzde 20-25’inin önlenebildiği belirtilen tasarıda 112 acil sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve kalitesinin artırılmasıyla ölümlerin azaltılması ve sakatlıkların önlenmesinin hedeflendiği vurgulandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen bakanlığın 2006 yılı bütçe tasarısı hedeflerine göre, ihbardan 10 dakika sonra 112 Acil sağlık hizmetlerinin olay yerine ulaşması sağlanacak.


Hava ambulansı!

Sağlık Bakanlığı, özellikle Adalar ve kış şartlarının yoğun yaşandığı illerde problem olan ambulanslarla acil hasta nakilleri konusunda da çözüm üretecek. Yaşanan gecikmelerin can kayıpları ve sakatlıklara sebep olduğundan hareket eden Sağlık Bakanlığı, kara ambulansları ile ulaşılması mümkün olmayan durumlarda acil hasta ve yaralıların nakli için hava ve deniz ulaşım aracı kiralayacak. 4x4 ambulanslarda kar paleti kullanılması sağlanacak.

Türkiye
ambulansların
olay
yerine
10
dakikada
ulaşması
sağlanacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir