Medimagazin logo

Kuş gribi ihbar hattının bile suyunu çıkardılar

Türkiye genelinde kuş gribi vakalarının artması üzerine pek çok ilde ihbar hattı açıldı
Kuş gribi ihbar hattının bile suyunu çıkardılar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye genelinde kuş gribi vakalarının artması üzerine pek çok ilde ihbar hattı açıldı.

Hastalığın yayılmasını önlemek, virüslü tavukların vatandaşlara zarar vermeden itlafını sağlamak amacıyla başlatılan uygulamada sıkıntı çekiliyor. İhbar hatlarına dadanan telefon sapıkları görevlileri canından bezdirdi. “Tavuk çorbası nasıl yapılır?” şeklinde sorularla hat sürekli meşgul ediliyor. Ağrı Tarım İl Müdürü Yılmaz Veren dertli: “Kuş gribi şüphesiyle telefon açıp çağırıyorlar. Verdikleri adrese gidiyoruz, kimseyi bulamıyoruz. Halk sağlığıyla ilgili bir konuda ortaya konan sorumsuzluk, doğru değil. Görevlilerin işini yapmasını geciktiriyor, insanların sağlığını riske atıyorlar.”

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde kanatlı hayvanların itlaf edilmesi için açılan ‘Alo Tavuk İhbar Hattı’ telefon sapıklarının hedefi oldu. Vatandaşların sağlığını korumak için açılan (0472) 312 60 46 No’lu ‘Alo Tavuk İhbar Hattı’na kötü niyetli insanlar dadandı. Gelen taciz telefonları personeli ve hattı meşgul ettiği için olay yerlerine intikalde ve itlaf çalışmalarında gecikmeler yaşanıyor. Tarım İl Müdürü Yılmaz Veren, “Biz telefonu tavuk ihbarı için açtık; ama vatandaşlar hattı gereksiz yere meşgul ediyor. Verdikleri adrese gidiyoruz ama kimseyi bulamıyoruz. Bazen ‘Tavuk çorbası nasıl yapılır?’ şeklinde de gereksiz konuşmalar oluyor. Bu hem insanların sağlığını riske atıyor, hem de görevlilerin işini yapmasını geciktiriyor. Tüm ülkeyi tehdit eden kuş gribi konusunda böyle bir sorumsuzluk doğru değil.” diyor. İtlaf ekibinde çalışan görevli ise başından geçen olayı şöyle anlatıyor: “İhbar hattını arayan bir bayan adresini vererek ‘Gelin bizim tavuklarımızı itlaf edin.’ dedi. Evine gittiğimizde karşımıza çıkan bayan ‘Evimizde tavuk yok.’ diyerek bizi geri gönderdi.”

Doğubayazıt Kaymakamı A. Rauf Ulusoy ise Alo Tavuk İhbar Hattı’nı vatandaşların yanlış yönlendirdiğini ifade ederek, “Tavuk hattını vatandaşların itlaf çalışmasında bize yardımcı olması için kurduk. Ancak tavuk hattı gereksiz yere meşgul ediliyor. Telefon açarak bize ihbarda bulunan vatandaşların adresine gittiğimizde böyle bir isme rastlamıyoruz. Vatandaşın bu konuda daha duyarlı davranmasını istiyoruz.” diyor.

Kuba Yavuz isimli vatandaş ise oluşturulan ihbar hattının çok gerekli olduğunu ifade ediyor. Yavuz, hatları meşgul edenlere de şu mesajı gönderiyor: “Kuş gribi çok ciddi bir hastalık. Daha geçtiğimiz hafta 3 kişi hayatını kaybetti. Telefonu gereksiz yere meşgul edenler bilmeliler ki, belki de meşgul edildiği için yerine getirilmeyen bir ihbar sonrası bir yakınlarının yaşamı sona erebilir. Bunun için herkes duyarlı olmalı.”



Zaman
kuş
gribi
ihbar
hattının
bile
suyunu
çıkardılar
Yorum (44)
mehtap çalış
ellerinize sağlık. 21 yıllık doktorum. onkoloji uzmanıyım.hastamın kızı hastanede poliklinik odama geldi sağlık bakanlığının sitesinde sizin adınız yok.siz sahte doktorsunuz,annem kötüleşti, ölsün bir görürsün seni öldürmezsem dedi. inoperabl kolon kanseri. cerrahlar ve ben hastanın durumunu anlattığım halde. diğer hastalarımın gözü önünde bağıra çağıra tehdih ettiler. hastalar bile onların akıl sağlığından korktular aman doktor hanım bunlar normal değil size birşey yaparlar dediler. ben ancak kendim cumhuriyet savcılığına şikayet edecekmişim.hastanede yetkililer birşey yapamazlarmış.can güvenliği olmadan çalışma hangi meslek gruplarında mevcut?
0
Cevapla
orhan yayla
Sn Dilek hanım. Evet bence de safsınız. Hepimiz öyleyiz. Bu ülkede herşey liberalizmin doruklardaki değerleriyle ve kapitalist Dünyanın acımasız paylaşım kriterleriyle derecelendirilirken; biz doktorlar ise mesleğimizi "KUTSALLIK" ve "GURUR" kelimesi üzerine inşa ettiğimiz için sonuç da böyle oluyor işte. Unutmayalım ki bu kelimeler birer sonuçtur. Eğer mesleğimizin yapılagelmesinden sonra bu kelimelere eşdeğer kokular çevreye yayılıyorsa bu harika bir durumdur ama haklarımızla hiçbir ilgisi yoktur. Diyorsunuz ki; "....Ve bir gün, Tam gün çıktı. dediler ve ben içten içe sevindim. Nereden bilirdim ki bu tam gün, tam anlamıyla tam güncüleri vuracak." işte saflığınız ve aynı zamanda suçluluğunuz tam da bu cümlelerde ortaya çıkmıyor mu? Neden haklarınızı ve haklarımızı savunmadınız (..ık) ve beklediniz bu zamana kadar söylermisiniz? Unutmayalım ki; milletvekili olup, aynı zamanda spor programındaki salakça yorumlarından ayda 150.000 TL almayı düşünen ve hiç sıkılmadan bunu savunan kişilerin fink attığı bir işleyişin içindeyiz. Sadece bu yetmez mi sizin bu yazınızda çok güzel anlattığınız "EMEK"in karşılığını istememizde hiçbir sakınca olmadığını anlatmak için? Yani geç kalmış olabiliriz; ama en azından bundan sonra HAKLARIMIZI hiç sıkılmadan isteme cesaretini gösterelim. Ve bu hakların neler olduğunun ortaya konması bilgeliğine ulaşma ve elde etme algoritmasının peşinden koşma sabrını da yitirmeyelim. AMA SAPLA SAMANI BİRBİRİNE KARIŞTIRMADAN VE KUTSALLIK, GURUR KELİMELERİNİ TAMAMEN BU SÜRECİN DIŞINDA TUTMAYI DA BECEREREK.... saygı ve sevgilerimle.
0
Cevapla
Dr.Cevdettokat
Bizi bizden başka anlayan olmaz diyeceğim ama bizi yöneten meslektaşlarımızda anlamıyor.Doktoru polisten,mimardan, mühendisten farklı görmeyenler bizim sıkıntılarımızı çözemez.Sürekli gerilim içerisinde çalışmaktan yorulduk artık.Bizi duymuyorlar, görmüyorlar, sıkıntımızı hissetmiyorlar. Büyük buluşmada hakkımızın ödeneceğini düşünüyorum.
0
Cevapla
ABDULKADİR ERBAĞCI
''Ve bir gün, “Tam gün çıktı.” dediler ve ben içten içe sevindim.'' Yazınızdaki anahtar cümle bu. Hekimlerin başına ne geliyorsa, bundan dolayı. Bana dokunmayan yasa...İşte Size dokunmayan yasalar dokununca ağlıyorsunuz. Ne yazık ki, sizin yasa çıkınca sevindiğiniz Dr. kitlesi, sizlere içten içe sevinemiyor..ÇOK ÜZÜLÜYOR..
0
Cevapla
Fahrı ISLIM
ELLERINIZE SAGLIK ÇOK GÜZEL ANLATMISSINIZ
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir