Medimagazin logo

Diş protezi özel labaratuarlarda da yapılabilecek

Erzurum'un Oltu Devlet Hastanesi'ndeki diş kliniğinde geçen yıl 12 bin hastaya hizmet verildiği, yoğunluktan sıra beklemek istemeyen hastalar için özel diş protez laboratuarlarında protez yaptırabilme imkanı sağlandığı bildirildi
Diş protezi özel labaratuarlarda da yapılabilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Erzurum'un Oltu Devlet Hastanesi'ndeki diş kliniğinde geçen yıl 12 bin hastaya hizmet verildiği, yoğunluktan sıra beklemek istemeyen hastalar için özel diş protez laboratuarlarında protez yaptırabilme imkanı sağlandığı bildirildi.


Erzurum'un Oltu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Zülküf Kaya, Oltu Devlet Hastanesi olarak Narman, Olur ve Şenkaya'yı da kapsayan geniş bir bölgeye hizmet verdiklerini hatırlatarak, "Hastane olarak imkanlarımız nispetinde en kaliteli sağlık hizmetini sunmaya alışıyoruz. Gerek doktor gerekse hemşire yönünden iyi bir konuma geldik. Hastanemiz kapasitesi üzerinde bir yoğunlukta hizmet veriyor. Özellikle diş kliniği tam kapasite çalışıyor" dedi.

Diş kliniğinde 2005 yılı itibariyle yaklaşık 12 bin hastaya hizmet verildiğini söyleyen Op. Dr. Kaya, 2006 yılında hastaneye iki yeni diş tabibi atandığını ifade etti. Protez teknisyeni olarak bir kişiyle hizmet verdiklerinin altını çizen Kaya, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, diş tabibi eksikliği sorununun aşılmasında önemli bir rol oynadığına dikkat çekti.


Diş protez teknisyeni açısından da personel eksikliği yaşadıklarını kaydeden Başhekim Kaya, Sağlık Bakanlığı'nın tebliği gereğince hasta yararı gözetilmek suretiyle istekli olan kişilerin kendi talepleri doğrultusunda ve bedelini kendilerinin ödemesi kaydıyla bölümlü ve tam protez laboratuar iş veya işlemlerinin özel diş protez laboratuarlarında yaptırılabilmesine imkan sağlandığını da ifade etti.


Bu arada, Oltu Devlet Hastanesi Müdürü Osman Bektaş, diş kliniğine atanan Dr. Hacı Yılmaz Özdal ve Dr. Koray Kaya'nın görevlerine başladığını belirterek, "Bundan böyle hem bölge insanımız kaliteli hizmet alabilecek, hem de diş tedavileri hızlı bir şekilde yapılacak. Bu da hastane yönetimi olarak bizleri ve halkımızı rahatlatmıştır. Ayrıca hastanemizin gelişen sağlık hizmetlerine uyum sağlaması ve hastalara hizmetin daha verimli ulaşabilmesi nedeniyle bilgi sistem ağını genişleterek hizmetin kalitesini yükseltilmiş olup, gerekli birimlere bilgisayar yerleştirerek personeli de hızlı bir şekilde bilgisayar kullanımına yönlendirerek hizmete devam etmekteyiz" diye konuştu.

İHA
diş
protezi
özel
labaratuarlarda
da
yapılabilecek
Yorum (6)
mücahit altuntaş
"Bir tıp öğrencisinin edebiyat, sanat, felsefe, matematik, fizik, siyaset, hukuk, ekonomi gibi değişik alanlarda bilgi sahibi olması inanıyorum ki bakış açısını güçlendirecek ve tıp alanına da katkı sağlayacaktır" Bugün Üniversitenin bulunduğu ahval bakılacak olursa ,çok radikal ve çok doğru bir düşüncedir. Buna sanıyorum ilk okuldan itibaren fikir söyleme hürriyeti açısından başlamamız gerekiyor.Ama Tıp fakültesinde kesinlikle olmalı. Tıp eğitimi ağır teorik bilgi yerine şekillenen , öüntülü , pratiğe yönelik gelişmeli. Bahsetikleriniz çok önemlidir. Ürperiyorsak hala umut vardır.Teşekkür ediyorum. Daha açık eleştirel yazmanız dileğiyle. Sevgi ve saygılarımla
0
Cevapla
doktor narkozist
hocam,elinize, ağzınıza, fikrinize, emeğinize sağlık akademisyenlik bir yaşam tarzıdır,sadece yayın değil aynı zamanda eğitim verebiliyor olmak gerekmektedir,çok okumak en doğruyu, en yeni bilgileri aktarabiliyor olmak bunların yanında örnek 'insan' olabilmek gerekmektedir, özveri gerektirmektedir. 'prof' veya 'doç' olmak değil mesele ünvanı taşıyabilmek, hakkını verebilmek olmalıdır diye düşünüyorum sayın hocam, siz ve sizin gibi hocalar inanın bize her açıdan enerji kaynağı olmaktasınız. (örnek insan modeli) saygılarımla
0
Cevapla
Düşünür
Her yeri çalı ve gereksiz bitkilerle dolu, üretim yapabileceğimizi düşündüğümüz bir tarlamızmı var? Yoksa bu hayali kurduğumuz demir parmaklıklı bir hücrenin içindemiyiz? Genç arkadaşların bu ayrımı iyi yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Eğer gereksiz bitkilerle dolu hatta hayvanlarla dolu gerçek bir tarlanız varsa o zaman üretim için her şeye değer.
0
Cevapla
tam güncü
tüm sorun muayenehanelerden çıktı aslında. üniversite hocası iyi ücret almalı ve hasta bakma kaygısı olmamalıydı sadece eğitim ve araştırmayla ilginenebilmeliydi. işi hasta bakmak olan hekimde tercihini özel veya kamudan yana kullanarak çalışmalıydı. hepsini birden yapacağım derken hastaya, öğrnciye, arkadaşlarımıza ve ailemize saygımızı yitirdik kendimizi herkesin bize muhtaç olduğu kibirli narsist bir bireye dönüştük o kadar zararlar verdi ki bunu kendimize hak gördük ve hayat gibi son geliverdi. yeni bir yaşam kurarken kurguyu doğru yapmalıyız.
0
Cevapla
Müslüm Subaşı
Yaraya neşter cesareti dirilişin önemli bir adımı.Dün Amerika'da tıp eğitimi alan bir arkadaşı dinlerken gözlerim yaşardı; kendilerini uzun dinleyen hocalarından, verilen iki sayfa ödeve eklenmiş daha fazla kritikle kendilerine dönülmesi, hocanın " bu kobuda eksiğin varmış, ne zaman senle bunu telafi edelim..." demesini dinlerken... Tamamen haklı olduğunu düşünsem de stajında hiç göremediğim hocalarımla "bab-ı hamuşan" yabancılığıma ne demeliyim? Açık olduğu saatlerde neredeyse hiç giremediğim kütüphane değil de okulumun çalışma salonuna ne demeli? "Ağlayın sular yükselsin, belki kurtulur gemi..." diyen şairin üklesi Türkiye bunlara layık değil. Varlığınız, sorumluluk alışınız daha iyiye umut olsun dileklerimle.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir