Medimagazin logo

Doktorun sır ölümü

Kadın doğum uzmanı Fatma Yaşar Başaran’ın ölümünün üzerinden bir yıl geçti. Banyosundaki kalorifer peteğine asılmış bulunan doktorun ölüm nedeninin intihar mı, yoksa cinayet mi olduğu hálá bir sır.
Doktorun sır ölümü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kadın doğum uzmanı Fatma Yaşar Başaran’ın ölümünün üzerinden bir yıl geçti. Banyosundaki kalorifer peteğine asılmış bulunan doktorun ölüm nedeninin intihar mı, yoksa cinayet mi olduğu hálá bir sır.

BAKIRKÖY Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kadın Doğum Uzmanı olan 48 yaşındaki Fatma Yaşar Başaran’ın ölüm nedeni, polis raporuna 3 Ağustos 2004 günü ‘ası ile intihar’ olarak geçti. Bir hafta sonra doktor ağabeyi Ahmet Başaran’ın savcılığa verdiği itiraz dilekçesiyle cinayet soruşturması başlatıldı ve olay kayıtlara ‘şüpheli ölüm’ olarak geçmeye başladı. Fatma Y. Başaran, Ataköy’de yalnız yaşadığı stüdyo dairesinin banyosunda, 2.13 m. yüksekliğindeki kalorifer peteğinin borusuna, düğümlerle birlikte uzunluğu 2.35 metreyi bulan mavi renkli bir iple asılmıştı. Polis, oturma odasındaki masanın üzerindeki cep telefonunda, briç kulübünden arkadaşı G.D.’ye saat 00.30’da çekilmiş, ‘Telefonu yüzüme kapadın. Seni bir daha rahatsız etmem. Her şeyi yendim ama bu beni geri dönüşümsüz öldürdü. Ben artık yokum. Bunu kısa süre içerisinde göreceksin’ yazılı bir SMS vardı. Evde boğuşma izine rastlanmadığı gibi, sehpanın üzerinde 3 altın bileklik, çantasında 1394 dolar, 220 Euro, 5 sterlin, 37 milyar lira, kredi kartları ve 2 cep telefonu olduğu gibi duruyordu. Adli Tıp Kurumu’nun tam iki ay sonra hazırladığı ölüm raporunda, cesette darp izine rastlanmadığı ve asılmanın Fatma Y. Başaran canlıyken gerçekleştiği belirtildi.

BİLGİSAYARI FORMATLANDI

Fatma Y. Başaran’ın cesedinin bulunduğu gün, yeğeni Ö.B., halasının dizüstü bilgisayarını ve elektrik süpürgesini kendi evine götürdü. Polisin yaptığı incelemeye göre, olaydan 2 gün sonra bilgisayar formatlanmıştı. Çalışma dosyalarının bir kısmı kurtarıldı. Ancak bu dosyalar da değişikliğe uğramıştı. Cinayet zanlılarından Ö.B. polise, ‘Olaydan önceki akşam ben, halam ve G.D. briç oynadık. Halam, eski kocasının evine gideceğini söyleyerek ayrıldı. Sabah asıldığını öğrendim. Herhangi bir psikolojik bozukluğu yoktu. Cesedin bulunduğu sabah G.D. bana evde elektrik süpürgesinin içinde miktarını söylemediği para ve dövizler olduğunu, ayrıca kendi hesabında halama ait 20 bin dolar olduğunu ve bize verebileceğini söyledi. Ben de bu parayı ve bizim eve getirdiğim elektrik süpürgesinden çıkan 8 bin 500 dolar ile 4 milyar lirayı Ahmet amcama verdim’ diye ifade verdi.

İNTİHAR ETMESİ İMKANSIZ

Diğer zanlı G.D. ise şöyle ifade verdi: ‘Onu briç kulübünden tanırdım. Evli olmama rağmen bana ilgi duymaya başladı. Ben de ona sempati duyuyordum. Eski kocasıyla yaşadığı sıkıntıları bana anlatıyordu. Ondan 60 bin dolarını alamadığını, sadece 20 bin dolar aldığını söyleyerek değerlendirmem için bana verdi. Ölmeden önceki akşam yeğenim yanlışlıkla ondan gelen telefonu kapatmış. Aradım. ‘Seni hiç affetmeyeceğim’ dedi. Sarhoş olduğu anlaşılıyordu. Ö.B.’ye ‘Halanda intihar eğilimi var’ diye mesaj attım. O gece evine gittim, kapı açılmadı. Öldüğü günün sabahı buluşup benim için hastaneye gidecektik. Aradım ulaşamadım.’ Fatma Y. Başaran’ın ölümünden bir yıl önce boşandığı ancak tekrar evlenmeyi düşündüğü eski eşi A.A. ise polise şu bilgiyi verdi: ‘Fatma olaydan önceki akşam emeklilik evrakları için uğradı. İçeri davet ettim, ‘Yeğenim Ö. bekliyor’ dedi. Kesinlikle bozuk bir ruh hali yoktu. Ölü bulunduğunda masada içilmiş rakı kadehi ve şalgam suyu varmış. Kesinlikle şalgam içmezdi. Hep 2 kadehten sonra sızardı. O halde intihar edebilmesi mümkün değil.’

Ağabeyi düşündüren sorular

Kardeşi Fatma Yaşar Başaran’ın intihar ettiğine asla inanmayan Doktor Ahmet Başaran, savcılığa verdiği 5 dilekçede kafasına takılanları şöyle sıraladı:

‘Fatma, olaydan 1.5 ay önce briç kulübünde oturan G.D.’nin yanına giderek neden elindeki 20 bin doları masaya sert bir şekilde attı? Cesetten parmak izi alan polis, neden olay yerinden parmak izi almadı? Birinci derece zanlılar Ö.B., G.D. ile kardeşimin son 45 güne ait cep telefonu dökümleri istendi. Ancak neden bu kayıtlar deşifre edilmedi? Yeğenim Ö.B. neden bilgisayarı alarak formatladı? Kardeşimin kendisini astığı ip hala ortada yok. Oysa ben ipten ve kardeşimden alınan örneklerle DNA testi yapılmasını istiyorum. Olay yeri inceleme fotoğraflarında, kardeşimin kendini astığı yerin 1.5 metre karşısında bir sandalye var. Ancak bu sandalye krokide ve video görüntülerinde tam tersi bir pozisyonla, kardeşimin ayaklarının yanına çekilmiş.’

Tanık hizmetçi

Fatma Yaşar Başaran’ın kardeşi, yani zanlı yeğeni Ö.B.’nin babası Mustafa Başaran’ın evinde hizmetçi olarak çalışan G.Ö. ise olaydan 2.5 ay sonra savcılığa giderek, tanıklık yaptı. G.Ö. şunları söyledi: ‘Taziye için Ö.B.’lerin evindeydik. Ö.B’nin elinde Fatma Hanım’ın cep telefonu vardı. Annesine, ‘Bu mesajı telefonda bulamazsam yandım’ diyordu. Annesi de ‘Korkma kızım, böyle telaşlanırsan anlayacaklar. Fatma Hanım öldü zaten, kalkıp da konuşacak değil ya’ diyordu. Anladığım kadarıyla telefondaki bir mesajı silmek istiyordu.’

Hürriyet
doktorun
sır
ölümü
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir