Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Afganistan'a gidiyor

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, “Herkes İçin ve Herkes ile Sağlık; Bulaşıcı Hastalıklar Sınır Tanımaz” konulu 1. Bölgesel Bakanlar Konferansı’na katılmak üzere Afganistan’a gidiyor. Bakan Akdağ’a, TBMM üyeleri Dr. Mahmut Koçak ve Seyfi Terzibaşıoğlu ile 29 kişilik doktor heyeti de eşlik ediyor
Sağlık Bakanı Afganistan'a gidiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, “Herkes İçin ve Herkes ile Sağlık; Bulaşıcı Hastalıklar Sınır Tanımaz” konulu 1. Bölgesel Bakanlar Konferansı’na katılmak üzere Afganistan’a gidiyor. Bakan Akdağ’a, TBMM üyeleri Dr. Mahmut Koçak ve Seyfi Terzibaşıoğlu ile 29 kişilik doktor heyeti de eşlik ediyor.

Afganistan’da gerçekleşecek 1. Bölgesel Bakanlar Konferansı’nın gündemini; HIV/AİDS, tüberküloz, sıtma, kuş gribi çocuk felci ve kolera hastalıkları oluşturuyor. Bulaşıcı hastalıklar konusunda komşu ülkelerin eylem planlarının masaya yatırılacağı konferansta, bölgesel ortak çalışmalar üzerinde durulacak. Konferansa Türkiye dışında Çin, Mısır, Hindistan, Irak, Kazakistan, Pakistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Dünya Sağlık Örgütü bölge ofislerinden delegeler katılacak.

‘1. TÜRK- AFGAN SAĞLIK HAFTASI’ …

Sağlık Bakanlığı’nca 19-24 Nisan 2006 tarihleri arasında Afganistan’da gerçekleştirilecek ‘1. Türk- Afgan Sağlık Haftası’nın açılışını Bakan Akdağ ve Afganistan İslam Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Muhammed Emin Fatımi birlikte yapacaklar.

Türkiye ile Afganistan arasında 20 Nisan 2005 tarihinde imzalanan ‘Sağlık Alanında İşbirliği Protokolü’ kapsamında, çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan sağlık haftası süresince, Türk heyetinde yer alan uzman doktorlar bilgi ve deneyimlerini Afgan meslektaşlarına aktaracak.
sağlık
bakanı
afganistan'a
gidiyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir