Medimagazin logo

Diyarbakır'a 36 uzman 38 pratisyen atandı

Diyarbakır Sağlık İl Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, Sağlık Bakanlığı'nın mecburi hizmet uygulaması kapsamında kente 36 uzmanla 38 pratisyen doktorun atandığını açıkladı
Diyarbakır'a 36 uzman 38 pratisyen atandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Diyarbakır Sağlık İl Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, Sağlık Bakanlığı'nın mecburi hizmet uygulaması kapsamında kente 36 uzmanla 38 pratisyen doktorun atandığını açıkladı.


Mecburi hizmet uygulaması kapsamında merkez ve merkez ilçelere 38'i pratisyen doktor olmak üzere 74 doktor atandığını ifade eden Sağlık Müdürü Kemal Kubat, yeni atanan doktorlarla birlikte sağlık alanında yaşanan doktor sıkıntısının ortadan kalktığını kaydetti.

Merkez ve merkez ilçeye atanan çeşitli branşlardaki doktorların görevlerine başladıklarını belirten Kubat, Sağlık Bakanlığı tarafından ataması yapılan doktorların görev yerlerini ve branşlarını ise şöyle açıkladı:

"6 genel cerrahi uzmanından 2'si Ergani Devlet Hastanesi, 4'ü ise Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne atandı. 5 kulak burun boğaz hastalıkları uzmanından 2'si Diyarbakır Devlet Hastanesi, 2'si Ergani Devlet Hastanesi, 1'i Silvan Devlet Hastanesi'ne atandı. Atanan 4 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ise Bismil, Lice, Silvan ve Ergani ilçelerine atandı. 3 göz hastalıkları uzmanı, Diyarbakır, Silvan ve Ergani Devlet Hastaneleri'ne atandı. 2 kalp damar cerrahisi uzmanı Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne, 2 anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı Diyarbakır ve Silvan Devlet Hastaneleri'ne, 2 nöroloji uzmanı Bismil ve Ergani Devlet Hastaneleri'ne, 2 iç hastalıkları uzmanı Ergani ve Silvan ilçelerine, 1 üroloji uzmanı Silvan Devlet Hastanesi'ne, 1 beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne, 1 nükleer tıp uzmanı Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne, 1 kardiyoloji uzmanı Ergani Devlet Hastanesi'ne, 1 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Çermik Devlet Hastanesi'ne, 1 hematoloji uzmanı Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne, 1 ortopedi ve travmatoloji uzmanı Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne, 14 tabip ise merkez başta olmak üzere ilçe ve köylerdeki sağlık ocaklarına atandı."


İHA
diyarbakır'a
36
uzman
38
pratisyen
atandı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir