Medimagazin logo

Anne adayları bebek bakımında bilgisiz

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı tarafından yapılan araştırmada, gebelerin yüzde 71.9'unun bebek bakımı konusunda bilgi sahibi olmadığı ortaya çıktı
Anne adayları bebek bakımında bilgisiz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kayseri AA- Erciyes Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı tarafından yapılan araştırmada, gebelerin yüzde 71.9'unun bebek bakımı konusunda bilgi sahibi olmadığı ortaya çıktı.

Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Ceyhan, Kayseri Doğumevi Hastanesi Gebe Polikliniği'ne başvuran anne adayları arasında yaptıkları ankete dayalı araştırmaya, gebeliğinin 28. haftasını tamamlayan 665 kadının katıldığını söyledi.

Araştırmaya katılan anne adaylarına ''bebek bakımı konusunda bilgi sahibi olup olmadıkları ve bu konuda bilgiyi öncelikli olarak kimden aldıkları, anne sütünün önemi'' gibi çeşitli sorular sorduklarını ifade eden Ceyhan, şu bilgileri verdi:

''Araştırmaya katılan gebelerin evlenme yaşı ortalamaları 19, yaş ortalamaları ise 25.6'dır. Yüzde 76.1'i ilkokul mezunu olan gebelerden, yüzde 36.5'inin 5-11 yıllık evli olduğu ve ilk gebeliklerini 14-19 yaşları arasında yaşamış oldukları görülmüştür.

Anne adaylarından yüzde 71.9'u doğum öncesinde bebek bakımı konusunda bilgi sahibi olmadığı, yüzde 62.8'i ise, bilgi edinme kaynağının annesi olduğunu belirtmiştir. Sağlık personelinden bilgi edinme oranı yüzde 27.7 ile oldukça düşük düzeydedir.''

Anne adaylarının yüzde 98.3'ünün ise anne sütünü en iyi besin olarak belirttiklerini ifade eden Ceyhan, gebelerin yüzde 25.4'ünün ilk emzirme zamanını, yüzde 16.2'sinin ise emzirme süresini hiç bilmediklerini kaydetti.

Ceyhan, gebelerin yüzde 85.3'ünün doğum sonrası kendisine bebek bakımı konusunda yardımcı olacak birinin olduğunu belirttiğini dile getirerek, bu kişilerden yüzde 72.9'unun da annesinin kendisine yardımcı olacağını ifade ettiğini söyledi.


Mynet
anne
adayları
bebek
bakımında
bilgisiz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir