Medimagazin logo

Büyükşehirlerdeki doktorlar için döner sermaye teklifi

İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü, Büyükşehir belediyesi hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının döner sermaye alabilmesi için tek maddelik kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu
Büyükşehirlerdeki doktorlar için döner sermaye teklifi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü, Büyükşehir belediyesi hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının döner sermaye alabilmesi için tek maddelik kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

"Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde ve üniversite hastanelerinde "Döner Sermaye İşletmesi" kurulabilirken, Büyükşehir Belediye hastanelerinde bu olanak yoktur. Bunun sonucunda bu hastanelerimizde hekimlerimizin tüm mesailerini kuruma hasretmeleri ve randıman artışıyla gelir artışı sağlanamamaktadır. Bu da büyük bir eşitsizliğe sebep olmaktadır. Ülkemizde şu anda Büyükşehir belediyelerine bağlı iki hastane vardır. Bunlar Ankara Büyükşehir Belediyesi Belediye Hastanesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’dir." denilen kanun teklifinde, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunun 7. Maddesinin birinci fıkrasının (v) bendine göre Büyükşehir belediyelerinin görev ve sorumlulukları içinde "Sağlık merkezleri, hastaneler, gezici sağlık üniteleri ile yetişkinler, yaşlılar, engelliler, kadınlar, gençler ve çocuklara yönelik her türlü sosyal ve kültürel hizmetleri yürütmek, geliştirmek ve bu amaçla sosyal tesisler kurmak, meslek ve beceri kazandırma kursları açmak, işletmek veya işlettirmek, bu hizmetleri yürütürken üniversiteler, yüksek okullar, meslek liseleri, kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapmak." Sayılmaktadır. Bu maddeden Büyükşehir Belediyelerinin görev ve sorumlulukları arasında Sağlık merkezleri ve hastaneler kurup işletmek olduğu anlaşılmaktadır." olduğu belirtildi.

Kanun teklfinin kabul edilmesi halinde Büyükşehir belediyelerine bağlı hastanelerde “Döner Sermaye İşletmesi” kurulabilecek.

İşte TBMM Başkanlığına sunulan Kanun teklifi:

"MADDE 1. 10.7.2004 tarih ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununa aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

EK MADDE 1. - Büyükşehir’e ait hastanelerde “Döner Sermaye İşletmesi” kurulabilir. Verilecek ilk sermayenin miktarı bütçede gösterilir.


Döner Sermaye işletmesinin faaliyet alanları, sermaye limitleri, işletme ile ilgili yönetim işlerinin yürütülmesi esasları ve muhasebe usulleri 209 sayılı “Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurumları ile Esenlendirme (Rehabilitasyon) Tesislerine Verilecek Döner Sermaye Hakkında Kanun” hükümlerine göre yürütülür."


memurlar.net
büyükşehirlerdeki
doktorlar
için
döner
sermaye
teklifi
Yorum (1)
yorumu yayınlanmaz
br çok yorum önemli gönderildiğini biliyorum hocamın yazısına. hiçbirini yayınlamadınız. Doçentlik kriterleri tam kumara ddönüştü. 1.o yılın tr dizin listesi 1 yıl sonra belli oluyor.yayınlanan tr dizin makalenizin bir yıl sonra tr dizinde olmadığını görebiliyorsunuz üstelik dosyayı vermiş de olabilirsiniz 2 yamyam dergi listesini yayınlayın ki bilelim. Veya bilebilecek müneccimlere yönlendirin adayları 3.Sözel sunum tamamen keyfi süreci uzatmaya yönelik bilimsel olmayan bir durum
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir