Medimagazin logo

Bu morg Hakkari'ye yakışmadı!

HAKKARİ Devlet Hastanesi’nin arkasına yapırılan yeni morg binası halkın tepkisine neden oluyor. Çevre düzenlemesi yapılmayan, önü çamur ve kanalizasyon atıklarından geçilmeyen morgda cenazelerini almaya gelenler, “Ölüye saygı gösterilmesini istiyoruz'' dedi
Bu morg Hakkari'ye yakışmadı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
HAKKARİ Devlet Hastanesi’nin arkasına yapırılan yeni morg binası halkın tepkisine neden oluyor. Çevre düzenlemesi yapılmayan, önü çamur ve kanalizasyon atıklarından geçilmeyen morgda cenazelerini almaya gelenler, “Ölüye saygı gösterilmesini istiyoruz'' dedi.

Hakkari’de geçen yıl meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.5 büyüklüğündeki depremde hasar gören Devlet Hastanesi’nin bazı üniteleri Sağlık Ocağı'na ve kiralanan başka binalara taşınırken, hastane arkasına yeni bir morg yapıldı. Çevre düzenlemesi yapılmayan tek katlı morg binasının önü çamurdan geçilmezken, atık suların morg kapısının hemen önünden akması cenazelerine almak için gelenlerin tepkisine neden oluyor.



Önceki gün yaşamını yitiren 60 yaşındaki Meryem Gezer’in yakınları, çamur ve toprak yığını nedeniyle cenaze arabası morg kapısına yanaşamadığı için zor anlar yaşadı. Gezer'in cenazesini omuzlayarak cenaze arabasına taşıyan yakınları tepkilerini dile getirdi.

Cenaze sahiplerinden Süleyman Kurt, morgun önünün çamur deryası olduğunu, pis suların kapının önünden geçtiğini belirterek, “Bu yetmiyormuş gibi bir de etraf çöplüğe dönmüş. Ölülere bu kadar saygısızlık yapılmaz. Yetkililerin bu sorunu bir an önce çözmelerini istiyoruz'' dedi.

Milliyet

bu
morg
hakkari'ye
yakışmadı!
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir