Medimagazin logo

UNICEF'ten aile hekimliği incelemesi

UNICEF Türkiye Temsilcisi Edmond Mcloughney ve UNİCEF Türkiye Sağlık Koordinatörü Dr. Canan Sargın, Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında aile hekimliğinde pilot il olan Düzce'de bir günlük inceleme gezisi yaptı
UNICEF'ten aile hekimliği incelemesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
UNICEF Türkiye Temsilcisi Edmond Mcloughney ve UNİCEF Türkiye Sağlık Koordinatörü Dr. Canan Sargın, Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında aile hekimliğinde pilot il olan Düzce'de bir günlük inceleme gezisi yaptı.


Unicef Türkiye temsilci heyeti Edmond Mcloughney ve Dr. Canan Sargın, Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında uygulanmaya başlanan aile hekimliği projesinin ana ve çocuk sağlığı konularında yapılan çalışmaları yerinde incelemek için Düzce'ye geldi. İki kişilik heyet ilk olarak Vali Halil Nimetoğlu'nu makamında ziyaret ederek uygulama hakkında kısa bilgiler aldı.


UNICEF Türkiye Temsilcisi Edmond Mcloughney, UNICEF'in uzun yıllardır Türkiye ile işbirliği içinde çalıştığını belirterek, "Bir süredir uygulanan aile hekimliği projesinin nasıl çalıştığını incelemek için Düzce'de bulunuyoruz. Bu sistemde ana ve çocuk sağlığı için ne gibi uygulamalar yapılıyor konularında incelemelerde bulunacağız. Artık UNICEF olarak aşısız çocuk kalmasını istemiyoruz. Anne sütünün ve aşılamanın önemi çok büyük ve bu önemli konu aile hekimleri tarafından annelere, babalara öğretilmeli. Ana ve çocuk sağlığına gereken önem bu projede verilmeli'' dedi.


Vali Nimetoğlu, heyetin Düzce'ye projeyi incelemek için geldiğini belirterek, "Gelen heyet bizim yaptığımız çalışmaları inceleyecek. Biz de onlardan bu projenin dünyada nasıl uygulandığı hakkında bilgiler alacağız'' diye konuştu. Heyet daha sonra Sağlık İl Müdürlüğü'ne geçerek aile hekimliğinin uygulandığı sağlık ocaklarını gezdi ve aile hekimlerinden proje hakkında bilgiler aldı.


İHA
unicef'ten
aile
hekimliği
incelemesi
Yorum (1)
bülent
Sayın Hocam her zaman olduğu gibi yine sorunu gayet iyi tarif ediyor. " Eğer sadakat liyakatin yerini alırsa hep birlikte kaybederiz. " KAYBEDİYORUZ ve KAYBETMEYE DE DEVAM EDECEK GİBİYİZ. Keşke sorunun çözümünde de Dilek Hocalar söz sahibi olsa. Benden olsun da çamurdan olsun zihniyeti Türkiye'de öylesine kök salmış ki aksini düşünmek garipsenir olmuş.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir