Medimagazin logo

"Spekülasyona mahal yok, intihar söz konusu değil"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın büyük oğlu Muhammet Akdağ'ın bir süre önce trafik kazası atlatmasının ardından küçük oğlu Ramazan Akdağ (17) da evde merdivenlerden düşerek yaralandı. Kafa travması geçiren Ramazan Akdağ hastanede müşahade altına alındı
"Spekülasyona mahal yok, intihar söz konusu değil"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın büyük oğlu Muhammet Akdağ'ın bir süre önce trafik kazası atlatmasının ardından küçük oğlu Ramazan Akdağ (17) da evde merdivenlerden düşerek yaralandı. Kafa travması geçiren Ramazan Akdağ hastanede müşahade altına alındı.

Türk-Afgan Sağlık Haftası'nın açılışı için önceki gece Afganistan'a giden Akdağ'ın üç katlı evinde dün üzücü bir kaza yaşandı. Lise son sınıf öğrencisi Ramazan Akdağ sabah yaşadığı baş dönmesi sonucu merdivenlerden düştü. Oğlunun başını çarptığını gören Şeyma Akdağ, 112 Hızır Acil'i arayarak ambulans istedi. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ramazan Akdağ'ın tetkiklerinde hayati bir soruna rastlanmadığı, ancak tedbir olarak geceyi müşahade altında geçireceği belirtildi. Ramazan Akdağ'ı ziyaret eden bakanlık bürokratları da durumu hakkında bilgi aldı.

Altı çocuk babası Akdağ'ın diğer oğlu Muhammet Akdağ (19) da trafik kazasında yaralanmış ve aynı hastanede tedaviye alınmıştı.

Kafa travması

Sağlık Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında, Ramazan Akdağ'ın evinde "postural hipotansiyon" (birden ayağa kalkıldığında ani tansiyon düşmesi) sonucu düştüğü ve kafa travması geçirdiği belirtilerek, "Gerekli tıbbi tetkikler yapılarak müşahadeye alınmıştır. Hayati bulguları normal olup bir süre daha müşahede altında tutulacaktır" denildi.

İntihar iddiaları reddedildi

ÖSS sınavlarına hazırlık için yoğun bir çalışma temposu içinde bulunan Ramazan Akdağ'ın geçirdiği bunalım sonucunda intihar ettiği iddiaları ortaya atıldı. Ancak Bakanlık yetkilileri, "intihar" iddiasının doğru olmadığını söylediler. Bakanlıktan yapılan açıklamada ise Ramazan Akdağ'ın "Postural Hipotansiyon" sorunu yaşadığı bildirildi. Ayağa kalkınca aniden tansiyonu düşen Ramazan Akdağ'ın dengesini kaybettiği için düştüğü belirtildi.

MÜSTEŞAR: HERHANGİ BİR SORUNU YOK

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın oğlu Ramazan Akdağ’ın tedavi gördüğü hastanede gün boyu yanında bulunduğunu kaydederek, "Herhangi bir sorunu yok. Okulunda son derece başarılı bir öğrenci" dedi.

Ünüvar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ramazan Akdağ’ı bebekliğinden beri tanıdığını, kendisinin elinde büyüdüğünü" belirterek, şunları söyledi:

"Benim yeğenim gibidir. Babası da burada olmayınca insani açıdan yanında olmak istedim, bütün gün boyu yanındaydım. Yoksa durumu kritik olduğu için değil. Bu sabah saat 08.00 gibi ani harekete bağlı tansiyon düşmesi sonucu evde düşmüş. Bakan beyin eşi de ambulans çağırarak hastaneye götürmüş. Kafa travması olduğu için belli bir süre müşahede altında tutulması gerekiyor. Bu akşam saat 21.15 gibi yanından ayrıldım. Şuuru açık. Hayati fonksiyonları yerinde."
"Ramazan Akdağ’ın intihar girişiminde bulunduğu yönünde iddialar olduğunun" anımsatılması üzerine Ünüvar, Ramazan Akdağ’ın son derece başarılı bir öğrenci olduğunu ve hiçbir problemi bulunmadığını vurguladı. Ünüvar, "Hatta matematik olimpiyatlarında derecesi var. Ödülünü de ben vermiştim" dedi.

Bunun "basit bir kaza" olduğunu yineleyen Ünüvar, hastanın moralinin yerinde olduğunu bildirdi.

Ünüvar, Recep Akdağ’ın "bir baba olarak oğlunun durumunu merak ettiği ve görmek istediği için Afganistan’dan dönüşünü bir gün önceye çektiğini" belirterek, "Zaten oradaki programının büyük bölümünü tamamlamıştı" dedi.

BAŞHEKİM: SPEKÜLASYONA MAHAL YOK

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Operatör Doktor Öner Odabaş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın oğlu Ramazan Akdağ’ın "sağlık durumunun iyi, hayati fonksiyonlarının normal olduğunu" bildirdi.

Odabaş, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan Akdağ’ın hastaneye gelme nedeni ve sağlık durumuna ilişkin bilgi vererek, "Hadisenin gelişimiyle ilgili spekülasyona mahal herhangi bir husus yoktur" dedi.

Odabaş, açıklamasında şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanımız sayın Recep Akdağ’ın oğlu Ramazan Akdağ, bugün saat 08.00’de kendi evinde postural hipotansiyon sonucu düşme neticesinde kafa travması nedeniyle hastanemize intikal ettirilmiştir.

Gerekli tıbbi tetkikler yapılarak müşahede altına alınmıştır. Saat 21.00 itibarıyla hastamızın genel durumu daha iyi, hayati fonksiyonları normaldir. Müşahede amaçlı hastanemizde bir süre daha tutulacaktır. Hadisenin gelişimiyle ilgili spekülasyona mahal herhangi bir husus yoktur."

Milliyet

"spekülasyona
mahal
yok
intihar
söz
konusu
değil"
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir