Medimagazin logo

Hastanelerimizde personelden çok idareci var

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, hastanelerde çalışacak personelden çok idarecilerin bulunduğunu belirterek, "Asker yok ama komutan çoktur. Tarihte hiçbir ordunun askersiz savaş kazandığı görülmemiştir" dedi
Hastanelerimizde personelden çok idareci var
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, hastanelerde çalışacak personelden çok idarecilerin bulunduğunu belirterek, "Asker yok ama komutan çoktur. Tarihte hiçbir ordunun askersiz savaş kazandığı görülmemiştir" dedi.


Dün akşam yerel bir televizyon programına katılan Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, yaşanan sağlık sorunlarını değerlendirdi. Van ve İpekyolu Devlet hastanelerinin başhekimlerinin istifa kararlarını değerlendiren Vali Tanılır, geçen hafta içerisinde Van Devlet Hastanesi polikliniklerinde yaptığı denetim sonucu zamanında görevine gelmeyen doktorlar hakkında soruşturma başlattıklarını kaydetti.


Hastanelerde yaşanan sıkıntıları hastane yönetimi ve vatandaşlarla işbirliği yapmak suretiyle çözmeyi hedeflediğini ifade eden Vali Tanılır, "Vatandaşlarımız her alanda olduğu gibi sağlık alanında da karşılaştıkları sorunları yasal çerçeveler dahilinde haklarını arayarak, önce hastane yönetimine, ardında da Sağlık İl Müdürlüğü'ne götürmelidir. Eğer buralarda çözüm bulamıyorsa ilgili vali yardımcısı veya bana mutlaka iletsinler. Muayene olmak için gece saat 03.00'te gelip sıraya geçtiğini belirten bir vatandaşa 'Neden hakkını aramıyorsun' dediğimde boynunu büküp, 'Ne bileyim' diyor. Bu böyle olmaz. Haklarınızı yasal çerçeveler içerisinde arayacaksınız. Biz de eksiklerden haberdar olup, giderilmesi için çaba sarf edeceğiz" dedi.


Hasta yığılmalarını önlemek için her uzman doktorun mutlaka bir polikliniği olacağını vurgulayan Vali Tanılır, bazı hastanelerde 10 uzman doktor görev yapmasına rağmen poliklinik sayısının 2 veya 3 olduğunu belirtti. Vali Tanılır, Van'da 'Sağlıkta dönüşüm' adı altında başlattıkları proje kapsamında kurdukları 4 kişilik bir ekibin hastaneleri denetleyeceğini ifade ederek "Birçok hastanemizde servislerde nöbet tutacak hemşire bulmakta sıkıntı çekilirken, 7-8 tane başhemşire yardımcısı bulunuyor. Hiçbir görevi olmayan bu başhemşire yardımcıları sadece nöbetten kaçmak için buralarda tutuluyor. Bundan sonra bütün hastanelerimizdeki başhemşire kadrolarını iptal ediyoruz. Her hastanede sadece bir başhemşire görev yapacak" diye konuştu.

Başhekim ve müdür yardımcıları kadrolarının da bundan farklı olmadığını vurgulayan Vali Tanılır, şöyle devam etti:
"Başhekim ve müdür yardımcıları kadrolarını da makul sayıya indireceğiz. Bütün hastanelerimizde durum aynıdır. Yanı askerin olmadığı yerde komutan çoktur. Tarihte hiçbir ordunun askersiz savaş kazandığı görülmemiştir. Bugün hastanelerimizin komutana değil, askere ihtiyacı var. Bunun gereği neyse yapacağız. El attığım her şeyi yaptım. Yapmayacağım şeye de el atmadım."

İHA
hastanelerimizde
personelden
çok
idareci
var
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir