Medimagazin logo

Hastaneye giriş parmak iziyle

Yapılan yenilikle birlikte otomasyon sistemine geçilen Artvin Devlet Hastanesi'nde hastane koridorları kamera sitemiyle izlenirken, personel giriş çıkışlarında ise imza kaldırılarak parmak imza kullanılmaya başlandı
Hastaneye giriş parmak iziyle
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yapılan yenilikle birlikte otomasyon sistemine geçilen Artvin Devlet Hastanesi'nde hastane koridorları kamera sitemiyle izlenirken, personel giriş çıkışlarında ise imza kaldırılarak parmak imza kullanılmaya başlandı.


Başhekimlik koridoru ve personel için giriş koridoruna konulan 2 ayrı yerde elektronik parmak imza sütunuyla hekim ve personel girişleri elektronik parmak imza sistemiyle yapılıyor. Hastanede, personelin sabah ve akşam giriş ve çıkışlarında günlük olarak atılan imza yerine elektronik parmak imza sütunu konulduğunu anlatan Başhekim Yardımcısı Dr. Yılmaz Anıl, "Personel saat kaçta gelmiş ve ne zaman çıkmış, günlük olarak tespit etme imkanını kurduk" dedi.


Hastanedeki diğer yenilikler hakkında da bilgi veren Dr. Yılmaz Anıl, konulan kamera sayesinde hasta-hekim arası ve personel arası diyaloglarını yakından takıp edildiğini belirtti. Dr. Anıl, "Geçtiğimiz günlerde kamera sistemi sayesinde bir hasta bayan doktorun odasına girerek çantasından cüzdanı çaldığını fark edilerek, zanlı Çanakkale güvenlik güçlerince yakalandı" diye konuştu.


Hastane ek binasıyla ilgili bilgi veren Dr. Yılmaz, "Yeni ek binamız 7 kattan oluşan 136 yatak kapasiteli ev ortamında ve özel bir hastane konumunu aldı ve yakın tarihlerde hastanenin önemli kısımlarını yeni binaya geçilmesiyle birlikte hasta ve hasta yakınları, hekim ve personel teknolojik ortama kavuşarak, her katında banyo tuvalet, kantin, salonlara televizyon ve en fazla bir odada 3 yatak ve daha çok ağırlıklı olarak tek odaların yer alacak" dedi.

İHA
hastaneye
giriş
parmak
iziyle
Yorum (3)
ss
sayın Özcengiz'e katılamıyorum. üniversite klinik bilimler açısından, hastaların en iyiye ulaşabileceği yerdir. muayenehane ise bunun olabileceği en uygun alandır. A.B.D.'lerinde bu sistem çok iyi bir şekilde sürdürülebilmektedir. önemli olan hastanın anında muayenesi ve ilacının yazılması değildir. bu şekilde zaten gereksiz olan binlerce muayene yapılmakta ve yine binlerce reçete yazılmaktadır zaten. tam günü getirerek bu sistemi 4'e, 5'e de katlayabilirsiniz. ama önemli olan "gerçek hastanın" hizmet alabilmesidir. bunu maalesef tam günle, öğretim üyelerini komunist sistemdeki gibi kısıtlı ücrete mahkum ederek yapamassınız. bunun olamayacığını zaman içinde çok güzel anlayacaksınız. "gerçek hastalar" hizmet alamadıklarını , hatta kendilerini tedavi edebilecek doktorun artık yetişmediğini bir süre sonra acı bir şekilde öğrenecekler. çünki riskli veya ileri derecede bilgi ve deneyim isteyen işlemler, uygulamalar için kimse kılını kıpırdatmayacaktır. tıp asla "kutsal" değildir ve hayatınızın diğer alanlarında da gözlemleyebileceğiniz gibi parasını vermesseniz sadece havanızı alırsınız. kapitalist sistem kusursuz olmamakla beraber "en iyi hizmetin" verilebileceği tek sistemdir.
0
Cevapla
AA
Sayın SS bence Dilek Hoca'yı yeniden okuyun anlamamışsınız. Ayrıca ABD' de işe yaramayan insanı birgün tutmazlar orada. Hoca da zaten size yakın düşünmüş. Üniversitede otur diye kimse para ödemez. Okuduğunu anlamamak da bize özgü durum.
0
Cevapla
Aygül
Üzgünüm ancak bu hırsla çok uzun yaşamazsınız. Saygılar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir