Medimagazin logo

Yangın merdivensiz hastane

Kütahya'da, Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'ne yıllardır yangın merdiveni yapılmaması tepkilere sebep oluyor.
Yangın merdivensiz hastane
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kütahya'da, Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'ne yıllardır yangın merdiveni yapılmaması tepkilere sebep oluyor.


Her gün yüzlerce hastanın muayene edildiği 5 katlı poliklinik binasında daha önce yangın çıkmasına rağmen, hastane yetkililerinin yangın merdiveni için harekete geçmemesi, vurdumduymazlık olarak değerlendiriliyor.

Vatandaşlar, "Bu bina yapılalı tam 29 yıl olmuş. 2000 yılında çıkan yangında, yangın merdiveni olmadığı için onlarca kişi ölümden döndü. Buna rağmen yetkililer harekete geçmiyor. Burada yine bir yangın çıkmayacağını kim garanti edebilir? Muhtemel bir yangında ölecek insanların hesabını kim verecek?" diye konuştu.

Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'nin Başhekim Vekili İbrahim Uygun, önümüzdeki günlerde yangın merdiveninin yapılması için gerekli teşebbüsü başlatacaklarını belirtti. 2000 yılında hastanede trafo patlaması sonucu çıkan yangında 18 kişi dumandan zehirlenmişti.

İHA
yangın
merdivensiz
hastane
Yorum (6)
mehmet akdoğan
bu konuşmalar uygulamaya geçmedikçe hiç bir anlam ifade etmiyor. hiç bir hoca çıkıp bunu aksini söylemiyor fakat tıp camiası nedense ağlanacak durumda. ne vakit bizimle ilgili kararlar alınacak olsa hocalarımızdan ses çıkmıyor. samimi görüşler değil bunlar.
0
Cevapla
Mücahit Altuntaş
Unutmaya can atıyoruz ! Prensipler , kurallar ,usüller hesini unutuyoruz ! “Ayrımcılık ve Şiddet Karşıtlığı” sorunu hekimlerin sorunu , insna sorunu olmaktan öte sistem sorunu olarak algılanmalı ! İnsanlara ders vererek bu ayrımcılığı gerçek anlamda gideremezsiniz ! Konumuz sağlık !Sağlık sisteminde ayrımcılığı artıran eksenler ne ! Sağlık sisteminin ticarileşmesi ! Liyakat , kurumsallaşma ve örgütlülük kaybı ile birlikte EMEĞİN akıl almaz ölçekte değersizleşmesi ! Hekim ve sağlık çalışanının sağlık sisteminde çalışırken içine düştüğü yabancılaşma sorunu ! Alt katman ÖZGÜRLÜĞÜNÜ veya kurum olarak ÖZERKLİĞİNİ yitiren kurumların NİTELİK ve LİYAKAT kaybı ! Değerli hocam öğrencileriniz bu konulardan yüksek not alsa bile hatta daha ileri gideyim FARKINDALIK SAĞLASA BİLE ! sağlık sistemi neyi öngörüyor , insanı ve sağlık çalışanını neye itiyor ! Emeğe saygı , hizmeti alanlara ve hizmeti verenler anlamında nitelikli çalışıyor mu? Son beş pragrafı GENEL SİSTEM - KÜLTÜR yada SAĞLIK SİSTEMİ İÇİNDE ! nitelikli karşılayamıyorsanız boşuna vakit kaybediyorsunuz ! Artık daha kökten ve alt katman sorunlarımızı konuşmanın zamanı gelmiştir ! Sağlıkta şiddeti polis asker dikerek sadece baskılarsınız gideremizsiniz ! Bakın burada yazanların rumuz tercihleri sistemin hegemonya ve biat kültürünü yansıtıyor!Hekim rumuzlu yazıyor.Bu şiddet olgusunun boyut ve alan göstergesidir !Buralara gelemedik ! Çok yazık ! Nerede üniversitelerin özerklikleri ! Buralara gelemedik ! Bunlarla yüzleşmeden olmaz , hocam ! Üniversite bunlara gelemedi.YüzleşmedilerBurada kendi çapında yazanlar ve okuyanların "bari" buralara gelmesini diliyorum. Ötesi vakit kaybıdır.Son otuz kırk yıl çok vakit kaybettik ! 5 Kas 2011 Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) özerkliğini ortadan kaldıran Ağustos ayında yayımlanan Kanun Hükmündeki Kararnameni’nin (KHK)de TÜBİTAK Bilim Kurulu'na atamaları uygulamada Kanpolat, “Demek ki bağımsız bir akademiye ihtiyaç yokmuş” demişti. Kaynak http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19173046.asp Kanun "hükmünde" kararnameler ile bizim siyasetteki nitelik sorunumuza işaret ediyor!Sanıyorum uygulamadan kaldırıldı.Ama bu yanlışı yapanlar yaptıkları yanlışla kaldılar.Unutuldu ! Yeni koalisyon hezeyanlarıyla daha da unutmaya can atıyoruz.Vah vah , vah vah... Artık buralara gelelim.Yoksa bu yaklaşımlar vakit kaybıdır. 29 Haziran 2015 Dr.Mücahit Altuntaş İç hastalıkları uzmanı
0
Cevapla
Özgür
Sayın hocam daha 1990 ların sonlarında bu sağlık politikaları performans yokken bizim kardiyoloji profesörü olan bayan hoca derslere gelmeyip para kazanmak için sürekli anjio yapıp dururdu.Şimdinin sorunları değil bunlar.
0
Cevapla
düşünür
Tebaa olmak ya da olmamak... İşte bütün mesele!
0
Cevapla
Şahin Evran
Tıp fakültesi kontenjanları nitelikleri acilen arttırılmalıdır.Yök ülkenin pratisyen hekim ihtiyacını karşılamak için bu düzenlemeyi hayata geçirmelidir.Vakıf üniversitelerinde tıp fakültesi sayıları artırılarak ösys 40bininci olma şartı kaldırılmalıdır veya 80bin olarak değiştirilmelidir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir