Medimagazin logo

"Yabancı Hakkari'ye gider mi?"

CHP lideri Deniz Baykal, hükümetin yabancı doktorların Türkiye'de çalışmasının önünü açacak yasa çalışmalarını eleştirirken, "Yabancıyı Hakkâri'ye gönderebilecek misin?" diye sordu
"Yabancı Hakkari'ye gider mi?"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
CHP lideri Deniz Baykal, hükümetin yabancı doktorların Türkiye'de çalışmasının önünü açacak yasa çalışmalarını eleştirirken, "Yabancıyı Hakkâri'ye gönderebilecek misin?" diye sordu.


Baykal partisinin dünkü TBMM grup toplantısında şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye'de sağlık sorunu doktor eksikliğinden değildir. AKP döneminde 15 bin doktor mezun oldu. Nerede bu doktorlar? Yabancı doktoru nereye getireceksin. Hakkâri'ye, Ordu'nun, Çankırı'nın ilçelerine gönderecek misin? İstanbul'da doktor eksiği mi var? Problem, doktorlarımızı ihtiyaç duyulan yerde hizmet yapmasını devletin sağlayamaması, gerekli sağlık techizatı olmaması. Devletin kaynakları bunlara aktarılarak Türkiyenin sağlık sorununu çözmek mümkün değil. Bu Türkiye'nin pazarını paylaşma anlayışının sağlığa açılmasıdır."


CHP Grup Başkanvekili Prof. Dr. Koç ise "Türkiye'nin yabancı doktora değil iyi bir başbakan ve maliye bakanına ihtiyacı var. Başbakan, Türk doktorlarına güvenmiyor ve yakın çevresine herhalde, 'Beni Türk doktorlarına emanet etmeyin' diye söylüyor" şeklinde konuştu.


Radikal
"yabancı
hakkari'ye
gider
mi?"
Yorum (11)
IRGAT
dr efendi dönemi bitti... ROBOT efendi geldi...
0
Cevapla
DRMAHIR
cok guzel yazmıssınız sevgılı hocam..su an turlıyenın hıcbır yerınde tukenmıslık sendromu yasamayan saglık personelı kalmadı..3 yıllık uzmanım..şimdıden ne zamn emeklı olurum ya da baska bır ıs yapabılır mıyım ya da baska daha huzurlu bır alana nasıl kacarım dıye dusunuyorum..bu bence saglıkta donusumun buyuk basarısı...artık herkes mutsuz...mutsuz...
0
Cevapla
mücahit altuntaş
Samimiyetle sorunu çözmemiz gerekiyor.Sağlık hepimizindir Sil baştan değişmesi gereken bir sağlık sistemi var. İşyükü , maliyet , sağlıkta şiddet , çalışanların memnuniyeti hep aynı sonuca işaret ediyor.İzliyoruz.Sağlıkta (her bakımdan ) maliyet artıyor.. hastaya yeterli süre (en az 15dk ) hasta onamlı elektronik kayıt sevk sistemi bütüncül hekimlik yaklaşımı hekimlerin işbirliği ve akılcı uzmanlaşmalarının sevk sisteminde bilgi aktarımı , hekimler arası geri bildirimin sağlanması hekim ücretlerinde hekimin özelliklerine göre 4-5adet band , aşama olması. Birinci basmak hekimliğinin yeniden en değerli , gözetilen, geliştirilen hekimlik pratiği olması özerk kişi ve kurumların sahiplenilmesi aklın özgürleşmesi malpraktis , performans sistemi, liyakat konularına akılcılık getirilmesi nasıl bu kadar akılsızlık , bilimsel olmayan yol ve yöntem , ahlaksız bir sistem , olmayacak şeyler yan yana geldi derseniz ? Sonuç ! kontrolsüz güç güç değildir noktası ve sessizliğindeyiz.Bol rumuzlu , çok sessiz , sakin yanlışa göz yumuyoruz.Hep birlikte...
0
Cevapla
Dr.Tan
Merhabalar , bu uzun uzun özdeyişler - tanım lamalar - yakınmalar ve güncelliğin analizi biraz da duygudurum yüklü olarak güzel bir ifade bulmuş..... Akademisyen olarak hem uygulamanın içinde olmak hem usta-öğretici olmak ve hem de yayın hazırlamak yanısıra *Kendini yaşayabilmek *........ Çizginin çok üzerinde bir yaşam türü .... Bu tempo uzun boylu zor gider .... Dikiş bir yerden atabilir , çok olası ... *Niçin ve Nasıl * diyalektine cevabı kolay bulabilen kurta - rır ... Bulamayan * Psikojenik İnvitalite* ya da Tükenmişlik Psikojenisi içinde dağı- lır ... Günümüzde * Ruh ve Davranış Bilimsel * Jargonlar sık kullanılır oldu ..Hatta günlük gazetelerin magazin sahifelerinde bile ana başlıklar oldu.. Farkındalık mı yoksa ergonomik limitlerin olduğunu artık itiraf etmek mi ? ....... İnsanın cesareti ve zamana meydan okurcasına eylemselliği ne güzel ... Ancak sonsuzluğa soyunur gibi devinim içinde olmak da pek de akıl karı değil sanki............. Daha sağlıklı ve esenlik içinde günlere..
0
Cevapla
Düşünür
Tüketmişlik sendromu İnsan doğduğundan itibaren ölüme giderek yaklaşıyor. Eğer değer veriyorsa, zamanını boşa tüketmek ona acı veriyor. Sistem çarklarının birer dişi gibi sürekli dönüyoruz fakat bunun ne işe yaradığını ya bilmiyoruz ya da unutuyoruz. Belki de çark dişi değilizdir. Yaralanan birinin yarasını karşılıksız saran biriyiz. Yarayı saran bir işçi ordusu mu yoksa ilaç için bitki arayan Lokman Hekim mi? Ben Lokman Hekim olmayı tercih ettim. Zamanımızı öğüten çarklar arasında dolaşmamalıyız. Her birey kendi kapısı önündeki zaman çalıcıları temizlemeli. Zamanımızı boşa tüketmeden, zamanına değer verenlerle birlikte olmalıyız aynı kökten su alan çınar yaprakları gibi.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir