Medimagazin logo

WHO :Türkiye'de önlemler yetersiz açıklaması yapılmadı

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Ofisi'nin Bulaşıcı Hastalıklar Danışmanı ve Türkiye Heyeti Başkanı Guenael Rodier, Dünya Sağlık Örgütü'nden, Türkiye'deki kuş gribiyle ilgili önlemlerin yetersiz olduğuna dair bir açıklama yapılmadığını bildirdi
WHO :Türkiye'de önlemler yetersiz açıklaması yapılmadı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Ofisi'nin Bulaşıcı Hastalıklar Danışmanı ve Türkiye Heyeti Başkanı Guenael Rodier, Dünya Sağlık Örgütü'nden, Türkiye'deki kuş gribiyle ilgili önlemlerin yetersiz olduğuna dair bir açıklama yapılmadığını bildirdi.


Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile bölgede incelemelerde bulunan Rodier, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''hastalıkla ilgili Türkiye'deki önlemlerin yetersiz olduğunu söylediği'' iddia edilen Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi Klaus Stöhr ile bugün telefonla görüştüğünü belirtti. Rodier, Stöhr'ün kendisine, böyle bir açıklama yapmadığını söylediğini aktardı.


Sağlık Bakanı Akdağ ile Van, Doğubayazıt ve Ağrı'da incelemelerde bulunduklarını, bütün vakaları yakından gördüklerini anımsatan Rodier, dün Bakan Akdağ ile birlikte yaptıkları açıklamaların dikkate alınmasını istedi.


Hastalığın yayılmaması için yapılması gereken en önemli şeyin kanatlı hayvanlara geçişin engellenmesi olduğunu kaydeden Rodier, bu yapıldığı takdirde hastalığın insanlar arasında yayılmasının da engellenebileceğini vurguladı.


Rodier, Asya'daki kuş gribi vakalarıyla ilgili tecrübelere sahip olduklarını, hastalığın dünyada yayılımının engellenmesinde Türkiye'de edindikleri bu tecrübelerden de yararlanacaklarını söyledi.


Türkiye'deki incelemeleri sırasında virüsün karakteristiği ile ilgili bilgilere ulaşmak istediklerini ifade eden Rodier, Türkiye dahil bugüne kadar tüm vakaların virüsü kanatlı hayvanlardan aldığının tespit edildiğini, bu nedenle insandan insana bulaşmanın söz konusu olmadığını kaydetti. Türkiye'de evlerde ve mahallelerde kanatlı hayvan yetiştiriciliğine mutlaka son verilmesi gerektiğine işaret eden Rodier, hasta ya da ölmüş kanatlı hayvanlarla temasın önlenmesinin, hastalığın yayılmasının önlenmesinde en önemli faktör olduğunu ifade etti. Rodier, Türk kamuoyuna vermek istedikleri en önemli mesajın da bu olduğunu söyledi.

Milliyet
who
:türkiye'de
önlemler
yetersiz
açıklaması
yapılmadı
Yorum (2)
yorgun
Sevgili Hocam, bakın üniversitiler uçmuş hem de medimagazin haberi. İronik olmuş yazınız. Hele de sizin ün. laboratuvarları sanala taşımış. Çok mu karamsarsınız acaba? Yoksa başkaları mı abartıyorlar? Saygılar...
0
Cevapla
AHMET FARUK SORAN
Sayın hocam,yazınız ilaç gibi geldi ve okuyuncada rahatladım.17 yıllık tıp fakültesi hastanesinde.kendi hastanesine taşınamamış bir beyin cerrahi kliniğinde 12 yıldır çalışıyorum.Asistan olmadan 2 yard.doç.olarak.Dekanlık bize:Ameliyat yap,derse ğir.poliklinik yap.ayda 250 saat nöbet tut.Acil hastalara,konsültasyonlara bak.Laboratuarı yetersiz bir hastanede yayın yap dedi yaptık.Hiç bir derği yayınlamıyor yazdıklarımızı.Çünkü bizde yapılan tetkikler artık bütün sağlık ocaklarında da yapılabiliyor farkı yok yani.Böyle bir çalışma yayınlanırmı?ve görev süremi yayın yapmak için 1 yıl uzattılar.Siz böyle bir üniversite düşünebiliyormusunuz?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir