Medimagazin logo

DSÖ 'den rahatlatıcı açıklama

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Mark Danson, Türkiye'de durumun kontrol altında olduğunu belirterek ülkenin tehlikeli olmadığını söyledi
DSÖ 'den rahatlatıcı açıklama
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Mark Danson, Türkiye'de durumun kontrol altında olduğunu belirterek ülkenin tehlikeli olmadığını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Mark Danson ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ basının sorularını yanıtladı. Danson, Türkiye'nin kuş gribi nedeniyle tehlikeli bir ülke gibi gösterilmeye çalışılmasına karşı çıkarak uluslararası bir çağrı yaptı: "Bir mesaj vermek ve hem Türk halktını hem de uluslararası kamuoyunu rahatlatmak istiyorum. Türkiye'ye gelmek tehlikeli değil. Ben bunun canlı bir örneği olarak karşınızdayım."

Türkiye'ye seyahat sınırlaması için başvuran ülke olmadığını da vurgulayan DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Mark Danson, Sağlık Bakanlığı'nın en başından itibaren kriz yönetimini tam istedikleri gibi yaptığını belirtti. Danson, virüsün mutasyona uğrayabileceği iddialarını yalanlayarak Türkiye'de böyle bir duruma rastlanmadığını kaydetti. Ülkede insandan insana geçişe rastlanmadığını söyleyen Danson şu uyarıda bulundu: En kötü durum paniktir. Rahatlatmak için söylemiyorum. Türkiye'de durum kontrol altında."

“TÜRKİYE'DE GEREKEN YAPILMIŞ”

Konuya halk sağlığı açısından yaklaştıklarını ifade eden Danzon, ”Şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki, Türkiye'deki kriz yönetimi olması gerekeni yapmış ve uygun müdahalelerde bulunmuştur. Sağlık Bakanlığı'nın tedbirleri bu şekilde almış olması, bizim ekibimizin de rahatlıkla çalışmasını sağladı” diye konuştu.

"İNSANDAN İNSANA GEÇMİYOR"
Danzon, kuş gribi virüsünün şu ana kadar insandan insana geçişinin görülmediğini kaydetti. Danzon, ”İnsandan insana bulaşmış bir tane bile vaka olsa bunu açıklamak WHO'nun sorumluluğudur. Şayet bu olursa, dünyada pandemi, salgın için birinci adım atılmış demektir. Böyle bir şeyin meydana gelmesi bir salgın tehdidini de meydana getirecektir” diye konuştu.

Hürriyet
dsö
'den
rahatlatıcı
açıklama
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir