Medimagazin logo

Üniversite Hastanelerine 6.5 trilyon lira destek

Üniversite hastaneleri para sıkıntısı içerisinde bunalmıştı.<br />50 tane tıp fakültesinin 47&#8217;sinin hastanesi var. Bunların da SSK, Bağkur, Emekli Sandığı çalışanlarına ve emeklilerine verdikleri sağlık hizmetlerinden dolayı toplam 1.5 katrilyon liralık alacakları vardı
Üniversite Hastanelerine 6.5 trilyon lira destek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Üniversite hastaneleri para sıkıntısı içerisinde bunalmıştı.
50 tane tıp fakültesinin 47’sinin hastanesi var. Bunların da SSK, Bağkur, Emekli Sandığı çalışanlarına ve emeklilerine verdikleri sağlık hizmetlerinden dolayı toplam 1.5 katrilyon liralık alacakları vardı.

Kıt-kanaat bügüne kadar işlerini yaptılar ancak bıçak kemiğe dayanınca seslerini yükseltmeye başladılar.

Bu konuda ilk adım A.Ü Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu’ndan geldi.

Çorapçıoğlu, ‘eğer alacaklarından bir kısmı ödenmediği takdirde üniversite hastanesine kilit vuracaklarını’ üzüntüyle kamuoyuna duyurdu.

Bunun üzerine Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ bildiği ve takip ettiği konuya çözümü hızlandırdı, defalarca Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ı arayarak, ‘Sayın Bakanım, bütçemiz fazla verdiğine göre benim de alacaklarımdan bir kısmını ödeyin ki sağlık hizmetlerini daha sağlıklı biçimde yürüteyim. Yeni hastane projelerimizi hayata geçirelim. Üniversite hastanelerinin milyarlarca liralık alacakları var, onlara destek olalım’ dedi.

Bu konuşmalar sonucunu verdi. Maliye Bakanlığı önce 1.5 trilyon, sonra da 5 trilyon olmak üzere 6.5 trilyon lirayı Sağlık Bakanlığı’na gönderdi. Bakan Recep Akdağ’da gelen bu parayı üniversite hastanelerinin ihtiyaçlarına tahsis etti.

Böylelikle biraz soluk alındı, yakında yeni miktarlarda üniversite hastanelerine destek olacak. Bunlar güzel gelişmeler. Sağlık çok önemli. Bu bakımdan parasal destek şart. Hani diyorum ki Kemal Unakıtan’ın pastörize yumurtası, kaçak evleri, çocuklarının iş konusu gündeme geleceğine bunlardan çok daha önemli olan sağlık sektörünün dertlerine çözüm getirmek için uğraşsak acaba daha mı iyi olur?

Ömer Faruk Günel - Star Gazetesi
üniversite
hastanelerine
6.5
trilyon
lira
destek
Yorum (2)
mustafa karataş
Bu hocayi sevdim
0
Cevapla
Mustafa Sever
Sevgili Dilek Hocam, 1996 Çukurova Tıp mezunuyum.Seçmeli staj olarak anestezide sizinle çalışma şansı bulmuştum. O zamandan bu yana çok zaman geçti. Şimdi bende bir öğretim üyesiyim. Acil Tıp alanında hizmet vermeye çalışıyorum. Çalışıyorum çünkü gerçekten bunu yapabilmek için bile emek vermek lazım. Bilimsellik hakkında yazdıklarınızı okuyunca aklıma 90'ların başında kurduğumuz bilimsel araştırma kolları aklıma geldi. Kardiyoloji ve Onkoloji konusunda tüm Türkiye'deki üniversitelerden öğrencileri topluyor hem üniversitemizi tanıtıyor hem de bilimselliğin ne olduğunu kokluyor öğrenmeye çalışıyorduk. Tüm organizasyonu biz öğrenciler yapıyorduk. Acaba bu çalışmalar devam ediyor mu? O zaman Eşkişehir, Hacettepe ve Sanırım bir de MArmara Ün. de bu tip öğrenci kolları vardı. İnanıyorum ki bu kollar bahsettiğiniz konularda heyecan ve isteği artıracaktır. Böyle de olsa sizinle konuşabilmek çok güzeldi. Selam ve Saygılarımla.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir