Medimagazin logo

Poliklinikler SSK’lı hasta için mahkeme yolunda

Sosyal Sigortalar Kurumu’na (SSK) bağlı hastalara muayene yetkisi verilmeyen poliklinikler, hak aramak için mahkemeye gidiyor
Poliklinikler SSK’lı hasta için mahkeme yolunda
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sosyal Sigortalar Kurumu’na (SSK) bağlı hastalara muayene yetkisi verilmeyen poliklinikler, hak aramak için mahkemeye gidiyor.

Tüm Sağlık Kuruluşları Derneği (TÜMSAD) Başkanı Dr. Ahmet Özdemir, sorunun temelinde gördüğü ‘bürokratik oligarşi’yi aşmak için mahkemeye gitme kararı aldığını açıkladı. Mahkemeye toplu başvuru yapılmadığını kaydeden Özdemir, dernek başkanı olarak kendi kurumu adına Bölge İdare Mahkemesi’ne müracaat ederek haksızlığın giderilmesini istediğini ifade etti.

SSK’nın özel poliklinik ve tıp merkezlerine hasta göndermemesi sebebiyle 2 bin poliklinik ve tıp merkezinin kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu dile getiren Dr. Özdemir, sıkıntılarını bürokratlara ve bakanlıklara iletmelerine rağmen çözülmemesinden yakınıyor.

Özdemir, “Bu noktadan sonra sorunu ancak Başbakan’ın talimatı çözebilir.” şeklinde konuştu.

TÜMSAD Yönetim Kurulu üyeleri, özel poliklinik ve tıp merkezlerinin sorunlarını dile getirmek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. TÜMSAD Başkanı Ahmet Özdemir, sorunun çözülmesi için şimdiye kadar bütün bürokrat ve siyasilerle görüştüklerini anlatırken, polikliniklerin dayanma gücünün kalmadığını dile getirdi.

Özdemir, “Bu uygulama yüzünden şimdiye kadar 10’dan fazla poliklinik kapısına kilit vurdu. Bizim elimizdeki verilere göre 200 poliklinik personel çıkararak ve küçülerek ayakta durmaya çalışıyor. Bu kurumlarda çalışan 30 bin kişi var. Bu insanların sesinin duyulmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Emekli Sandığı ve diğer devlet memurlarının bu kurumlardan hizmet alabildiğini hatırlatan Özdemir, “Aynı poliklinikten Emekli Sandığı çalışanı hizmet alabilirken SSK’lı neden hizmet alamıyor?” diye sordu.

SSK bürokratlarının yeni uygulamalara karşı direnç gösterdiğini iddia eden Özdemir, “Nasıl ki özel hastanelerden hizmet alınmasına, hastanelerin tek çatı altında toplanmasına ve eczanelerden ilaç alınmasına direnç gösterdilerse şimdi de bu uygulamanın başlatılmasına karşı çıkıyorlar.” dedi.


Haklarını almak için mahkemelere müracaat ettiklerini kaydeden Özdemir, “Ben dernek başkanı olarak kendi kurumum adına bölge idare mahkemesine başvurdum. Diğer arkadaşlarımız da tek tek başvuruda bulunacaklar.” diye konuştu.

Zaman
poliklinikler
ssk&#8217
hasta
için
mahkeme
yolunda
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir