Medimagazin logo

Hakkari yine doktorsuz

Hakkari Devlet Hastanesi'nde görevli doğum doktorunun izne ayrılmasıyla birlikte hastaların Yüksekova Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği bildirildi
Hakkari yine doktorsuz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hakkari Devlet Hastanesi'nde görevli doğum doktorunun izne ayrılmasıyla birlikte hastaların Yüksekova Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği bildirildi.


Doğum hastası eşini Yüksekova İlçesi'ne götürmek zorunda kalan İsa Uçar isimli vatandaş, hükümetin Hakkari'ye üvey evlat muamelesi yaptığını belirterek, bir doktoru bile kendilerinden esirgediğini söyledi. Hastanenin birkaç yıldır geçici doktorlarla idare ettiğini öne süren Uçar, "İlçede doktor var ve ilde yok. Buna bir anlam veremiyoruz" dedi.

Uçar, "Yüksekova İlçesi Hakkari'den 75 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Doğum hastası gidene kadar bebeğini yolda kaybediyor. Bu birçok kişinin başına geldi. Önümüz kış ve çığlar yola düşüp bazen saatlerce yolu kapatıyor. Neden Hakkari'ye doktor gönderilmiyor. Biz de insanız, insan gibi yaşamak istiyoruz. Eşim rahatsız olduğunda 'Beklemeyin hemen ilçeye götürün' dediler. İlçeye götürmek bu kadar basit mi? Kimisinin evinde ekmek parası yok. Gecenin yarısı nasıl ilçeye hastasını götürsün" şeklinde konuştu.


İl Sağlık Müdür Yardımcısı Nazmi Akdoğan, Yüksekova Devlet Hastanesi'nden geçici olarak Hakkari Devlet Hastanesi'ne gönderilen Kadın Doğum Uzmanı Gülser Bingöl'ün 15 günlük izine ayrılmasıyla birlikte doğum hastalarının ilçeye sevk edildiğini belirtti.


Akdoğan, "Hastanemizde kadın doğum doktoru bulunmamaktadır. Geçici olarak ilçeden gelen doktor bakıyordu. Ancak izne ayrılmasıyla birlikte hastaların mağdur olmaması için ilçeye gönderiyoruz. Bakanlıktan kadın doğum doktoru talebinde bulunduk. Yazısı geldi, ancak halen doktor gelmedi. Gelmesiyle birlikte bu sıkıntı ortadan kalkmış olacaktır" dedi.


İHA
hakkari
yine
doktorsuz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir