Medimagazin logo

<b>Türkiye Klinikleri 24.Ulusal Tıp Bilimleri Yarışması 5 Martta</b>

Türkiye Klinikleri tarafından her yıl düzenlenen Ulusal Tıp Bilimleri Yarışması&#8217;nın 24.sü, bu yıl 5 Mart tarihinde 16 merkezde gerçekleştirilecek. Tıpta Uzmanlık Sınavı&#8217;na hazırlık niteliği taşıyan 24. Ulusal Tıp Bilimleri Yarışması&#8217;na başvurular başladı
<b>Türkiye Klinikleri 24.Ulusal Tıp Bilimleri Yarışması 5 Martta</b>
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye Klinikleri tarafından her yıl düzenlenen Ulusal Tıp Bilimleri Yarışması’nın 24.sü, bu yıl 5 Mart tarihinde 16 merkezde gerçekleştirilecek. Tıpta Uzmanlık Sınavı’na hazırlık niteliği taşıyan 24. Ulusal Tıp Bilimleri Yarışması’na başvurular başladı.

Soruları, Türkiye’deki tüm tıp fakültelerindeki öğretim üyeleri tarafından hazırlanan yarışmada, TUS’da olduğu gibi 100’ü Temel Bilimler, 100’ü Klinik Bilimler olmak üzere toplam 200 soru sorulacak.

Bu yıl Biofarma sponsorluğunda düzenlenen ve katılımın ücretsiz olduğu yarışmada ilk 3’e girecek adaylara ödüller verilecek. Sınava tıp öğrencileri, intern, pratisyen ve asistan hekimler girebiliyor.

5 Mart Pazar günü saat 13:00 ‘de başlyarak 3,5 saat sürecek yarışmaya başvuru ve ayrıntılı bilgiler için www.turkiyeklinikleri.com adresinden ayrıntılı bilgi alınabilir. Yarışma sonuçları ise yarışma bitiminden en geç 1 hafta sonra TC kimlik numarası girilerek aynı adresten öğrenilebilecek.
<b>türkiye
klinikleri
24.ulusal
tıp
bilimleri
yarışması
5
martta</b>
Yorum (6)
ALİ KARACAY
Editörün Notu: Yorumlarınızda büyük harf kullanmayınız.
1
Cevapla
ali karacay
sayın erbil bey siz beyin cerrahı değilsiniz, branşınız olmayan bir konuda nasıl cerrahi kriterleri sayabiliyorsunuz ve nasıl mr a bakılarak ameliyat kararı veriyorlar diyerek cerrahları töhmet altında bırakabiliyorsunuz, sizi kınıyorum , ayrıca bir başka doktor sizler için hastayı muayene bile etmeden mr a bakarak yatırıp fizik tedavi veriyorlar derse tepkiniz ne olurdu merak ediyorum, lütfen biraz daha düşünüp taşınarak yazılarınızı yazmanızı şiddetle tavsiye ediyorum
1
Cevapla
Doğu kara
Sanki fb-gs maçı var ortada. Takım tutar gibi bilimsellik olurmu? Texbooku aç oku. Cerrahi kriterler net ve kesin ( ilerleyici kuvvet kaybı, cauda ekuina sendromu, geçirilemeyen ağrı) . Nedir yani....keşke bir Ftr uzmanı bu işi kökünden çözsede bitse bu iş. Ama yine en iyi çözüm yatay duruma geçmek. Yani beli ağrıyan insanların yüzde 90 ının ağrısı yatınca geçer. Bu sırada kim dokunmuşsa sanki o geçirmiş ağrıyı gibi olur:)
1
Cevapla
Malik doğru
Herni için bitkisel yaglar ile tedavi yolu bulan bir beyin cerrahi var eğer endikasyon herni ve darlık yoksa skolyoz yoksa tedavi yüzde 100 Cerrahi tarih oldu ürün Türkiye'den tüm dünyaya gönderiliyor
3
Cevapla
Ahmet Doğan
Hem biz hekim adayları için, hem de aktif olarak hekimlik sanatıyla meşgul olan hocalarımız, büyüklerimiz için çok faideli bir yazı olmuş, Erbil hocamıza çok teşekkür ediyorum. Anlaşıldığı üzere bu yazı birçok meta analizin incelenmesi sonucu kaleme alınmış ve bilimselliğinde su götürmez gerçeklikleri içeren bir yazıdır. Her ne kadar hekimlik pratiğinde bu bilgiler göz ardı edilse de, hiçbirimizin unutmaması gereken işbu kaidelerin dile getirilmesi konusunda olumsuz eleştirilerin arkasında durabilmek şahsım ve dahi ileride mensubu olacağım meslek erbabı için akıl kârı değildir. Erbil hocamıza biz gençleri henüz saha hekimliğine başlamadan evvel böyle aydınlatıcı yazılarıyla donattığı için çok teşekkür ediyorum. Saygılar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir