Medimagazin logo

Sarıkaya halkı göz doktoru bekliyor

Yozgat il genelinde, bir göz doktoruna, 113 bin 819 hasta düşüyor. Yozgat'ın 10 ilçesinde göz doktoru bulunmadığı için, Yozgat merkeze gelmek zorunda kalan hastalar, muayene olamadan geri dönüyor
Sarıkaya halkı göz doktoru bekliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yozgat il genelinde, bir göz doktoruna, 113 bin 819 hasta düşüyor. Yozgat'ın 10 ilçesinde göz doktoru bulunmadığı için, Yozgat merkeze gelmek zorunda kalan hastalar, muayene olamadan geri dönüyor.


Yozgat'ın ilçe devlet hastanelerinde göz doktoru bulunmaması nedeniyle, Yozgat Devlet Hastanesi'ne gelen hastalar, hastaneye zamanında gelemedikleri için göz sırası bulamıyor. Sarıyaka İlçesi'nde göz doktoru bulunmaması nedeniyle Yozgat Devlet Hastanesine gelen Mehmet Ali Dağdelen (53), hastaneye erken gelemediği için muayene olamadığını belirterek, "Sabah saat 07.00'de ilçeden çıkıyoruz. Yozgat'a geldiğimizde ise saat 08.00 oluyor. Yozgat merkezdeki hastalar da sabah ezanından sonra hastaneye gelerek kuyruğa girdikleri için, ilçeden gelen hastalara sıra kalmıyor. Hastanede bir göz doktoru bulunuyor ve ancak 50 hasta muayene edebiliyor" dedi.


Sarıkaya Devlet Hastanesi'nin fiziki yapısının yeterli olduğunu ifade eden Dağdelen, "İlçemize bir göz doktoru gönderseler, hastalar perişan olmaz. İlçeden muayene olmak için Yozgat'a geliyoruz. Burada da muayene olamadan geri gidiyoruz. Sağlık Bakanlığı'ndan bir an önce ilçemize göz doktoru atanmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.


2000 yılı nüfus sayımına göre nüfusu 682 bin 919 olan Yozgat'ta, il genelinde 6 göz doktoru bulunuyor. Ortalama 113 bin 819 nüfusa bir göz doktoru düşüyor.

mynet.com
sarıkaya
halkı
göz
doktoru
bekliyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir