Medimagazin logo

Kuş gribi panelinde tavuk ikram edildi

İzmir'de gerçekleştirilen "Kuş Gribi" konulu panele katılanlara, Keskinoğlu Tavukçuluk tarafından tavuk ikram edildi. Katılımcılar ikram edilen tavuk ürünlerini afiyetle yerken, panelde en tehlikeli salgının bilgisizlik olduğu vurgulandı
Kuş gribi panelinde tavuk ikram edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İzmir'de gerçekleştirilen "Kuş Gribi" konulu panele katılanlara, Keskinoğlu Tavukçuluk tarafından tavuk ikram edildi. Katılımcılar ikram edilen tavuk ürünlerini afiyetle yerken, panelde en tehlikeli salgının bilgisizlik olduğu vurgulandı.


Karşıyaka Belediyesi tarafından gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, İzmir Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serdar Aktop, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Hüseyin Baskın, Bornova Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü'nden Zeyyat Mısırlıoğlu ile Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Bayram Sertkaya katıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Hüseyin Baskın, Avian İnfluenza (kuş gribi) konusunda katılımcılara çeşitli bilgiler aktardı. Gribin en çok çocuk, yaşlı ve gebelerde tehlike yarattığına değinen Baskın, insandaki griple kuş gribinin birleşmesi sonucu yenilemez bir grip oluştuğuna dikkat çekerek, "Türkiye'de su kuşlarının göç yolları üzerinde 120 konaklama noktası var. Bu kuşlar aç ve yorgun. O nedenle açıkta beslenilen kanatlı hayvanların yemlerini de yiyebiliyorlar. Bu durum için önlem alınmalı. H5N1'e uyacak bir aşının yapımı ve uygulanması aylar alır. Dünyada bu aşıyı üreten 9 ülke var. Bu 9 ülke her işini bırakıp sadece bu aşıyı üretse dünyanın yüzde 12'si için ancak aşı üretebilir" diye konuştu.


Manisa'da 1982 yılında kurulan Tavuk Hastalıkları ve Aşı Üretme Enstitüsü'nün yakın geçmişte kapandığını ve bunun çok yanlış bir karar olduğunu belirten Baskın, enstitünün kurulduğu zaman dünyadaki 8-10 enstitüden biri olduğunu söyledi. Baskın, bu virüsten korunmak için alınması gereken önlemleri de sıralayarak, "Temizliğe önem verilmeli, açıktaki kanatlılardan uzak durulmalı, öldürülen kanatlıların hayvan yemi olarak kullanılmadığından emin olunmalı, kanatlı eti pembeleşinceye kadar pişirilmeli ve yumurta kaynatılarak yenilmeli" dedi.

Baskın ayrıca en tehlikeli salgının da insan bilgisizliği olduğunu vurguladı.
İzmir Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serdar Aktop ise, radikal bir karar olarak tercih edilen tavuk etini yememenin yapılacak en büyük yanlış olduğunu ifade ederek, önemli olan bu hastalıkla mücadele etmek olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından, panele katılanlara Keskinoğlu Tavukçuluk tarafından çeşitli tavuk ürünleri ikram edildi.

İHA
kuş
gribi
panelinde
tavuk
ikram
edildi
Yorum (1)
meliha
can güvenliğimiz olmadan can vermeye çalıştığımız sürece daha nice sağlık çalışanı maalesef sözel ve fiziksel şiddete maruz kalacak,psikopatların hedefi haline gelecek...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir