Medimagazin logo

Medline, Alman şövalyeleriyle ’acil sağlık’ şirketi kuruyor

Esas Holding A.Ş.’nin iştirak şirketi Medline, Almanya’nın en eski acil yardım kuruluşu Johanniter ile ortak şirket kurup; şirketlere ’acil sağlık eğitimi’ vermeye başlayacak. Medline Genel Müdürü Faik Ahmet Kurşunoğlu hedeflerinin kısa sürede 50 milyon euro ciroyu yakalamak olduğunu söyledi.
Medline, Alman şövalyeleriyle ’acil sağlık’ şirketi kuruyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Esas Holding A.Ş.’nin iştirak şirketi Medline, Almanya’nın en eski acil yardım kuruluşu Johanniter ile ortak şirket kurup; şirketlere ’acil sağlık eğitimi’ vermeye başlayacak. Medline Genel Müdürü Faik Ahmet Kurşunoğlu hedeflerinin kısa sürede 50 milyon euro ciroyu yakalamak olduğunu söyledi.

SABANCI Ailesi’nden Şevket Sabancı’nın kurduğu Esas Holding A.Ş., yatırım atağına devam ediyor. Kısa süre önce Ali Sabancı’nın liderliğinde Pegasus Hava Yolları’nı bünyesine katan Esas Holding A.Ş.’nin acil sağlık hizmetleri alanında faaliyet gösteren şirketi Medline Alarm Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Medline), Almanya’nın en eski acil yardım kuruluşlarından Johanniter ile ortak şirket kuracak. Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı sözkonusu şirketin Türkiye’de yüzde 50’şer ortaklıkla kurulacağını ve şirketlere, kurumlara farklı konularda acil sağlık hizmetleri eğitimi vereceğini bildirdi. Bu konuda şirketlere ve kurumlara yönelik yasal bir bir zorunluluk geldiğini anlatan Emine Sabancı Kamışlı, "2006 Nisan ayından itibaren denetimler başlayacak. Belli sayının üzerinde personel çalıştıran her işyeri ya da kuruluş, bu personelin bir kısmını mutlaka ilkyardım eğitimlerinden geçirmek zorunda. Üstelik bu eğitimler belirli periyodlarla da tekrarlanacak" dedi.

HEDEF 50 MİLYON EURO:
Medline Genel Müdürü Faik Ahmet Kurşunoğlu, "Ortaklığımız için önce Almanya’da bu hafta sonu imza atacağız. Mart ayında da Türkriye’de yasal kuruluş tamamlanmış olacak. 1 milyon euroluk bir yatırımla başlıyoruz. Hedefimiz kısa sürede 50 milyon euro ciro yapmak" dedi. Medline olarak Türkiye’de acil sağlık hizmetinde çok önemli bir başarı elde ettiklerini söyleyen Kurşunoğlu, "işimizi iyi yapıyoruz. Eğitim hizmetlerine de 1 yıl önce başladık ama bu konuda Avrupa Birliği standartlarında bir eğitim kuruluşu olmak için böyle bir ortaklık gerekliydi" dedi. Türkiye’nin deprem riskini, trafik kazalarının çokluğunu düşününce acil yardım eğitiminin daha da önem kazandığını belirten Kurşunoğlu şöyle konuştu: "Biz Şubat 2005’ten beri 100’den fazla şirkette 3 binden fazla insana ilk yardım eğitimi verdik. Johanniter ile kuracağımız ortaklık bir şirket hüviyetinde olacak ama hedefimiz tam bir ’Acil Yardım Akademisi’ oluşturmak."

15 MİLYON ALMAN EĞİTİMLİ:
Johanniter’in özellikle ikinci dünya savaşı sırasında Almanya’da çok etkin hizmet verdiğini ve bu yüzden ülkenin büyük bölümünde kalıcı hale geldiğini anlatan İlkyardım Eğitimi İcra Komitesi Üyesi Cengiz Gür ise "Bu örgüt bir dernek ve geçmişi 900 yıl geriye uzanıyor. Malta Şovalyelerine dayanıyor. Cirosu da 500 milyon euroyu aşıyor" dedi. Gür, ilkyardım ve acil yardım eğitimlerinin çok farklı konularda ve kurumların risklerine göre değişen çok sayıda eğitim modülünden oluştuğunu belirterek, "Afet yönetimi, evde bakıma muhtaç birine yardım edecek yardımcı sağlık personelinin eğitimi, ana okullarından yada diğer okullardaki çocuklar için gerekli acil yardım ve ilkyardım standartları hep farklı eğitimler gerektiriyor. Aslında her kurumda ve her yerde bu eğitimi almış insanlara ihtiyaç var" diye konuştu.

Johanniter 17 Ağustos’ta depremzede için gelmişti

MALTA şovalyelerine kadar geçmişi olan Johanniter, Türkiye’ye 17 AĞustos depremi sonrasında 30 kişilik bir ekiple gelerek, acil yardım desteği vermişti. Almanya’da özellikle kuzey bölgelerinde örgütlü olan kuruluş, bugüne kadar Almanya’da 15 milyon kişiye acil ve ilkyardım eğitimi verdi. Kızılhaç’tan sonra Almanya’daki ikinci büyük acil yardım kuruluşu. Medline ile Johanniter arasında ortaklık için ilk imza 10 Şubat’ta Münster’de atılacak.

Doktorları motosiklete bindirdik, trafiği yendik

TÜRKİYE’nin ilk ambulans şirketi olarak kurulan ve acil sağlık hizmetleri alanında hızla büyüyen Medline, bir taraftan teknolojik yatırımlarını sürdürürken bir taraftan da İstanbul gibi trafiği gittikçe keşmekeşe dönüşen kentlerde yeni çözümlere imza atıyor. Medline son olarak motosikletli doktor projesini geliştirdi. Proje ile doktorlar, acil müdahale ihtiyacı olan hastanın bulunduğu yere motosikletle ulaştırılıyor. Böylece ambulans gelene kadar hastanın başında bir doktor bulunabiliyor. Medline Genel Müdürü Faik Ahmet Kurşunoğlu motosikletli doktorun çok kısa sürede hastaya ulaştığını belirtti ve "İstanbul trafiğinde test ettik ve ambulans ile aynı anda çıkardığımız motosikletli doktor hastaya 7 dakikada ulaştı. ambulans ise 27 dakika sonra. Hastaya acil ulaşmak için her türlü yolu deniyoruz" dedi.

Hürriyet
medline
alman
şövalyeleriyle
&#8217
acil
sağlık&#8217
şirketi
kuruyor
Yorum (1)
AHMETE ER
Sigara ile mücadele gerçekten ciddi yapılmalı, hatta tütün tümden yasaklanmalı. Toplumsal, sosyal ve çevre baskısı sigara içenlerde en yüksek seviyeye getirilmeli. Ancak kişiler o zaman bu alışkanlıktan kurtulabiliyorlar. Toplumsal baskı şart,başka çaresi yok. Ev ortamında içilmeyince dışarıda özenmekle başlamıyor çocuklar. Çocuklarımızı ise koruyup kollamak hepimizin görevi. Ben özellikle doktorların ve bayanların sigara içmeleri çok yadırgıyorum. Çok kötü örnek olduklarının farkında olmaları gerekir. Kişi sadece kendine zarar vermekle kalmıyor bu manada tüm topluma zarar veriyor. İlk önce sağlıkçılar örnek olmalı bence topluma, sonrası zaten gelir. Dünyamıza sigarasız günler dilerim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir