Medimagazin logo

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Hastanesi törenle hizmete açıldı

DPÜ Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Cem Algın, hastanede tam donanımlı 2 amaliyeathane ve 10 yataklı yoğun bakım ünetelerinin yanı sıra, günü birlik cerrahi merkezi, doğum salonu, hemotoloji, mikrobiyoloji, biyokimya labaratuvarı, kan merkezi ve rodyotoloji birimlerinin bulunduğunu belirtti
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Hastanesi törenle hizmete açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
DPÜ Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Cem Algın, hastanede tam donanımlı 2 amaliyeathane ve 10 yataklı yoğun bakım ünetelerinin yanı sıra, günü birlik cerrahi merkezi, doğum salonu, hemotoloji, mikrobiyoloji, biyokimya labaratuvarı, kan merkezi ve rodyotoloji birimlerinin bulunduğunu belirtti.

Algın, hastaneden üniversite personelinin ve öğrencileri yanı sıra emekli sandığı ve SSK'nın sosyal güvencesi altındaki hastalara da hizmet vereceğini belirterek, "Dumlupınar Üniversitesi Hastanesi, üniversitenin yenilikçi çizgisi doğrultusunda sürekli gelişerek, sağlık ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilmek için akademik ve yönetim kadrosuyla sürekli büyüme, yenileme ve çağdaşlaşma çabası içinde olacaktır. Hedefimiz, 21. yüzyıl Türkiye'si ve Kütahya'ya yakışan bir tıp fakültesidir" dedi.

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, DPÜ Hastanesi'nin kamu hastanesi statüsünde olduğunu ifade ederek, "Uzun bir çalışma sonrası hastanemizi hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bundan sonra bizim asıl hedefimiz, tıp fakültesini Kütahya'ya kazandırmak olmalıdır. Bu sebeple, önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile bir görüşmemiz olacak. Tıp fakültesi ve hastanesi için Jandama Tabur Komutanlığı'nın bulunduğu yer müsait. Burası için gerek Vali Osman Aydın, gerekse diğer yetkililer bize tam destek vermektedir. İnşallah tıp fakültesinin kurulması, görev sürem içinde bana nasip olur. Bu başarılırsa, emeği geçen herkes çok dua alacaktır" diye konuştu.

Vali Osman Aydın da, DPÜ Hastanesi'nin açılışı için emeği geçen herkese teşekkür ederek, Dumlupınar Üniversitesi'nin şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına büyük katkılar sağladığını söyledi. DPÜ Hastanesi'nin açılış törenine AK Parti Kütahya Milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay, Alaettin Güven ile Belediye Başkanı MUstafa İça, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Bali ile çok sayıda davetli katıldı. Protokol, açılış töreninin ardından hastaneyi gezerek, personelden klinikler hakkında bilgi aldı. DPÜ Hastanesi'nde anastezi, genel cerrahi, göz hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, kulak-burun-boğaz, ortapedi, travmoloji, patoloji, üroloji, çocuk sağlığı ve hastalıkları, farmokoloji, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, iç hastalıklar, kardioloji, enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji, noroloji, radyoloji, parazitoloji ve kilinik biyokimyo bölümlerinin yer aldığı bildirildi. Hastanede 25 öğretim üyesi, 2 diş hekimi ve 33 yardımcı sağlık sağlık personelinin hizmet vereceği kaydedildi.


İHA
kütahya
dumlupınar
üniversitesi
(dpü)
hastanesi
törenle
hizmete
açıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir