Medimagazin logo

AB'den kuş gribine 80 milyon euro

Kuş gribi vakaları nedeniyle endişeye kapılan AB'nin, virüsle mücadelede yoksul ve gelişmekte olan ülkeler için 80 milyon euroluk fon ayırdığı belirtildi
AB'den kuş gribine 80 milyon euro
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kuş gribi vakaları nedeniyle endişeye kapılan AB'nin, virüsle mücadelede yoksul ve gelişmekte olan ülkeler için 80 milyon euroluk fon ayırdığı belirtildi.

AB Komisyonu'nun Dış İlişkilerden Sorumlu Üyesi Benita Ferrero-Waldner, Brüksel'de kuş gribiyle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Konuşmasına başlamadan evvel Mekke'de dün şeytan taşlama sırasında yaşanan ve en az 367 hacının ölümüyle sonuçlanan olaya da değinen Ferrero-Waldner, son derece üzgün olduklarını ve yardım için her türlü desteği vereceklerini açıkladı.


Ferrero-Waldner konuşmasında, kuş gribi virüsünün global bir sorun oluşturduğunu kaydederek, bu nedenle global çabayla mücadele gerektiğini söyledi. Çin'in başkenti Pekin'de önümüzdeki hafta düzenlenecek Uluslararası Kuş Gribi Konferansı'na 90'ın üzerinde ülkenin ve 25 uluslararası örgütün yetkililerinin katılacağını anlatan Ferrero-Waldner, Dünya Bankası'nın da desteğiyle kuş gribiyle uluslararası mücadele için önemli bir kaynak toplanabileceğini bildirdi.


AB'nin Asya, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Doğu Avrupa ülkeleri için kullandıracağı 80 milyon euroluk kaynağın 50 milyon eurosu AB Komisyonu'nun 2006 yılı dış ilişkiler bütçesinden, 30 milyon eurosu da Avrupa Kalkınma Fonu'ndan sağlanacak.


AB Komisyonu'nun Sağlıktan ve Tüketiciyi Korumadan Sorumlu Üyesi Markos Kipriyanu, AB'nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn'in bu konudaki çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Kipriyanu, kuş gribi hastalığının ortaya çıkması üzerine Türkiye'ye gönderilen AB uzmanlarının masraflarının da kendileri tarafından karşılandığını ifade etti. Türkiye'nin hastalıkla mücadelede şeffaf davrandığını ve uluslararası kuruluşlarla sağlıklı bir işbirliği yürüttüğünü belirten Kipriyanu, "Önemli olan hastalıkla kaynağında mücadele etmek. Türkiye gibi büyük bir ülkede virüsün geniş bir alanda görülmesi, tespit ve mücadele çalışmalarını olumsuz etkiledi" dedi.

Mynet
ab'den
kuş
gribine
80
milyon
euro
Yorum (23)
dr
hocam fztler fizik tedavi hekimlerini yerden yere vurup her türlü kuyuyu kazarken sizdeki bu fzt aşkı,pes doğrusu.evet stajerlerin yaptığı hoş değil ama,fztlerin yaptıklarının yanında çok masum kalmış.onlar yanımızda çalışıp gözümüzün içine bakıp kuyumuzu kazıyorlar.stajerler en azından dürüst davranış
0
Cevapla
Betül Yılmaz
Erbil hocam, yazınızdaki en vurucu nokta, öğrencilerin kendilerine söyleneni anlamaması noktasıdır ki, iletişim çağında ''türlü iletişimsizliğin'' güzel bir örneğidir bence. Söylediğiniz gibi çalışma hayatı içinde ve dışında herkes gülse, eğlense, eğlendirse çok mu olur ? Fizyoterapistlerin doktorlara bakışı, doktorların fizyoterapistlere bakışı noktaları aşırı genelleme içermektedir. Kendi doğrularımızın ve sağduyumuzun önderliğinde meslek icra etmeliyiz.
0
Cevapla
asistan doktor
Ben kocaeli üniversitesi tıp fakültesinde asistan doktorum. Sözü geçen gruptaki stajyerlerin bir kısmını tanırım. Bir muhabbette bu olaydan söz etmişlerdi. Tamam hareket yanlış olabilir ama sizin olay sonrasındaki tavrınız bu hareketten bile yanlış.Zira " Hocamızı da yanıma alıp öğrencilere düşüncelerimi açıkladım " dediğiniz şeyin öğrencileri yerin dibine sokmak hakaretler yağdırmak olduğunu duydum. Halbuki bu olayı bu hale getirmeden öğrencileri uyarmanızın yeterli olacağı kanısındayım ve öğrenciler özür dilemediyse bunu o hakaretlere bağlarım altında başka şeyler aramaya gerek yok
0
Cevapla
mehmet
Kimin kimi sevmesi ya da sevmemesi gerektiğine siz mi karar verecek siniz? bu nasıl bir zihinsel yozlaşmadır,bu nasıl bir kindir,bir insanı sırf mesleğinden ötürü duygularından ve düşüncelerinden soyutlayıp düşman olarak görmek,göstermek.Kalmış mıdır sizin gibiler daha,hoşlanmadığınız bir hasta gelincede kuvvetle muhtemel yanlış ilacı dayıyorsunuzdur(insan sevginiz ağır basıyor ya)
0
Cevapla
O.Atalay
hocanızın fizyoterapist aşkına biz de inanmadık merak etmeyin(mutlaka altında bir çıkar meselesi vardır) gerekli tepikiyi kendisi veremediği için meslektaşım yanlış yapmış
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir