Medimagazin logo

Fulya Tanyeri 'ye milletvekilinden ilginç soru

AKP'li Yılmaz, TBMM Komisyonu'nda ifade veren Prof. Tanyeri'ye "Bir sevgili dekanımız" diye hitap edince Tanyeri, "Sözünüzü geri alın. Burada sevgiyle iş yapmıyoruz. Sayın Dekan yeterli" dedi
Fulya Tanyeri 'ye milletvekilinden ilginç soru
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
AKP'li Yılmaz, TBMM Komisyonu'nda ifade veren Prof. Tanyeri'ye "Bir sevgili dekanımız" diye hitap edince Tanyeri, "Sözünüzü geri alın. Burada sevgiyle iş yapmıyoruz. Sayın Dekan yeterli" dedi

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nde kadrolaşma ve yolsuzluk iddialarını araştırmak için kurulan TBMM Araştırma Komisyonu tutanaklarından çarpıcı diyaloglar çıktı. AKP Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, eski Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fulya Tanyeri'ye olgun kadın kalçası ölçümünün uzmanlık gerektirip getirmediğini sordu.
Bir düğünde havaya ateş ettiği için büyük eleştiri alan Yılmaz, komisyonda, Tıp Fakültesi'nin kadro ilanlarında çok özel şartlar arandığını vurgulamak için çarpıcı bir örnek verdi. Yılmaz, "Mesela, anatomi anabilim dalında, olgun kadın kalçası ölçümünden anlayan uzman almışsınız. Bu uzmanlığı gerektirir mi hocam, hani bilmediğim için soruyorum" dedi. Bunun üzerine Tanyeri, "Evet, uzmanlık gerektirir. Erkekte de, kadında da farklı ölçümler olabilir. Hatta çocukta, fetüste farklı olabilir. Onun için ihtiyaç varsa alırız" yanıtını verdi.

Sevgili fırçası
Yılmaz, fakültedeki soruşturma sayısının kaç olduğu sorusuna Tanyeri'nden "Hatırlamıyorum" yanıtını alınca, sinirlenerek, "Komisyona geliyorsunuz hocam, düğüne değil" dedi.


CHP Sivas Milletvekili Nurettin Sözen, "Burası mahkeme, savcılık değil. Kınıyorum. Sözünüzü geri alın" diye tepki gösterdi. Yılmaz'ın, "Rencide etmek kastıyla söylemedim. Bir sevgili dekanımızı..." cümlesini tamamlamasına fırsat vermeyen Tanyeri ise sert bir üslupla, "Onu da geri alın. Burada sevgiyle iş yapmıyoruz. 'Sayın Dekan' deyin yeter" dedi. Yılmaz, "Başüstüne efendim" diyerek sustu.

Rektörü duayla savundu
Komisyonda, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Osman Zümrüt de, konuşmasına dua ile başlayarak bir ilke imza attı. Duasında, Rektör Prof. Ferit Bernay'ı da savunan Zümrüt, "Yüce Rabbim, Atatürk ilke ve inkılaplarını deldirtmesin. Bana da şans olan Prof. Bernay'la yaptığımız çalışmaları engellemesin" dedi. Zümrüt'ün 2001'de basına yansıyan, "Kuran dersinde İstiklal Marşı okutması" konusu komisyonda sorguya dönüştü. AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksektepe'nin, "Kastınız neydi?" sorusuna Zümrüt, "Yanlış yapmadım" karşılığını verdi.

Rakı faturası
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Bilan Dindar, komisyonun AKP'li Başkanı Cemal Yılmaz Demir'in, "1 milyar 958 milyonluk sigara faturası var. Votka, rakı, viski, Doluca, Marlboro, Parliament faturaları var. Hatırlamıyor musunuz?" sorusuna, "Hiçbir içki, sigara faturasına imza atmadım" yanıtını verdi. Komisyonda AKP Nevşehir Milletvekili Rıtvan Köybaşı, CHP Bursa Milletvekili Mustafa Özyurt'a "p.....k" diye bağırdı.

Etnik sorgulama
CHP'li Nurettin Sözen, AKP'li Cemal Yılmaz Demir'in, Dekan Prof. Bilal Dindar'a "Gürcü müsünüz?" diye sormasının 'bölücülük anlamına geldiğini" söyledi. Demir, geçen hafta, Dindar'a, "Siz Gürcü müsünüz?" diye sormuş, Dindar da "evet" yanıtı vermişti.

Milliyet
fulya
tanyeri
'ye
milletvekilinden
ilginç
soru
Yorum (16)
dr öfke
HOCAM, her şeyi o kadar güzel anlatmışsınızki,,elinize sağlık...
0
Cevapla
Dr.Cevdet
Değerli kardeşim maalesef meslektaşlarımız içinde bahsettiğiniz tipte yüzkarası insan sayısı belki % 5'tir. Bu % 5'i bahane edip, % 95'in canını acıtanlar, boynuzsuz koyunun boynuzludan hakkını alacağı büyük buluşmada bunların hesabını verecektir. Bir doktorun işini yaparken kafası hiçbir şekilde geçim derdiyle meşgul olmamalı.Pratisyen 5000, uzman 7000,doçent 10000 ve bir prof.ta en az 15000 tl sabit maaş alabilmeli.topu topu 120000 doktoru olan bu ülkede bu kadarcık maaşı vermek çok mu zor?
0
Cevapla
vatandaş
hekimlerin yüzde kaçı bıçak parası alıyor ya da muayenehaneye veya özel hastaneye sevk ediyor? bu konuda bir araştırma var mı? sanki bana daha fazla hekim bunu yapıyor gibi geliyor. Çünkü medimagazinin yapmış olduğu bıçak parası ile ilgili anketin sonucu çok manidar!!
0
Cevapla
drmoon
hocam kaleminize sağlık, anlatılması gereken bir konuyu çok güzel anlatmışsınız, tabi anlayana. Yakında öngördüklerinizin hepsi gerçekleştiğinde , planlı politikaların gazına gelip doktora saygı göstermeyen, seçim oyunları sayesinde sağlığın ücretsiz olacağını sanan vatandaşımızın ayakları suya erecektir. Fakat işin işten geçtiğini anladıklarında kafalarını duvarlara vurduktan sonra , ağrısı için özel hastanelere,özel aile hekimliği merkezlerine cüzdanlarını açmak zorunda kalacaklardır. hükümetler gelip geçer ama hekimlik mesleği bakidir. elbet bu mesleğin kıymetinin anlaşılacağı zamanlar gelecektir.
0
Cevapla
dr köse
ben izmirde anlışanlı bir üniversitede sağ elinde boksör kırığı dediğimiz 3 adet k. kemiği kırık olan kardeşimi ortepedi polklıniğine götürdüm asistan film istedi niye istedi anlamadım. filmde 3 karpal kemik kırığı vardı, baktı 20 gün sonrası için gün verdi. dr olduğumu ve bu durumu anlamadığımı söyledim. kestirip attı hocayla görüşün dedi. hocanın odasının önünde bekledik. durumu anlattık. polikliniğe gidin dedi. biz zaten ordan geldiğimizi söylemiştik dr olduğumuda tabii.hiç bakmadı odasına girdi. yarı tanrı gibi kendini gören o zaman doc. dr kaç para istediğini söyledim direkt olarak. yüz hatları değişti gülümsedi ve rakamı söyledi.hemen parayı verin ameliyata alıyım dedi. ben bütün akrabaları terörize edip hesaba para yatırtım ama anestezi parasıda ayrıca gerekiyormuş. ayın 14 idi. ve yarın maaş alcağım o zaman versem dedim hayır dediler. tekrar bir uğraşla parayı tamamladım. yarım saat içinde ameliyata aldılar ve yaptılar. bunu isbat etmem çok kolay tarih sayı bilgiler mevcut üstelikte bende 19,5 yıllık acil dr. yum.bu durumu biz hazırladık, yapana dur demedik, villaları arabaları başarı ölçüsü gördük.ben prt. hekim olarak muayene açmadım ama açamazdımda belkide ondan. fakat şu anda hasta beklentisi tavan yapmiş durumda. hastalar hekimleri sağlık bakanlığı, müdürlükle ttehdit ediyorlar. dahada önemlisi hekimlerin büyük bir oranı tükenmişlik yaşıyor. kesin bir patlama olcak bunun böyle devam etmesi mümkün görünmüyor. mesleğimi severek yapan, birilerine yardımcı olmaktan keyif alan birisiydim. şu anda ciddi oranda can korkusu, soruşturma, kim beni şikayet edecek,gelecek korkusu, özelleştirmeler v.s sonuc yakın zamanda istifa edip başka bir iş yapmanın araştırması içindeyim. çok doğru olmasada gemisini kurtaran kaptan selamlar. ayrıca hakkıyla çalışan dr arkadaşlarda bu fırçalamadan(hastalar tarafından) örn. kardiolog 76 hasta bakıyor çalıştığım hastahanede. ben dr olarak annemi sabah 9 da sıra almışım 16,30 muayeneye girdik. dr arkadaş hastaları yetiştirmek için öğle yemeğine gitmemiş bunuda hastalardan duydum. bizim arkamızdan bizimle pol. giren hasta neden benim sonuçlarıma bakmıyorsun beni bekletiyorsun deyince dr. arkadaş nefes almadan çalışan bu kişi sadece duvara doğru baktı haklısınız dedi. ben öylece kala kaldım. hasta dr. ilişkisi ben bunu demek istedim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir