Medimagazin logo

Tunceli’de şimdi 18 uzman hekim var

İki yıl öncesine kadar terör nedeniyle doktorların gitmekten kaçındığı Tunceli’de şimdi bir değil, tam 18 uzman hekim bulunuyor. Daha önce en küçük bir rahatsılıklarında bile çevre illere sevkedilen kent sakinleri, bu durumdan mutlu
Tunceli’de şimdi 18 uzman hekim var
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İki yıl öncesine kadar terör nedeniyle doktorların gitmekten kaçındığı Tunceli’de şimdi bir değil, tam 18 uzman hekim bulunuyor. Daha önce en küçük bir rahatsılıklarında bile çevre illere sevkedilen kent sakinleri, bu durumdan mutlu.

Tunceli, terör olayları nedeniyle yıllarca uzman hekim konusunda sıkıntı yaşadı. Kent, kamu görevlilerinin gitmeyi tercih etmediği yerlerin ilk sıralarında yer alıyordu. Bu sorunun varlığını en çok hissettirdiği alanlardan biri de sağlıktı.

Tunceliler yıllarca, uzman hekim yokluğu nedeniyle sağlık sorunlarına çevre illerde çare aradılar. Son yıllarda yaşanan huzur ve güven ortamının ardından uzman hekimler de Tunceli’de görev yapmaya başladı. Bu gelişme il dışına yapılan sevkler nedeniyle, devletin hazinesinden ödenen trilyonlarca harcırahı da ortadan kaldırdı.

Kentin sağlık açısından en iyi dönemini yaşadığını anlatan İl Sağlık Müdürü Müslüm Tarkan, “Devlet Hastanemiz özellikle son 10-15 yıldır ana branşlarda tam kapasite çalışamıyordu. Ancak şu anda hastanemizde 18 uzman doktorumuz var. Aynı anda 4 ameliyat yapma imkanına sahibiz. Araç gereç anlamında da önemli bir eksiğimiz yok. İki yıl öncesine kadar hastaların hemen hemen hepsinin Elazığ’a sevk edilmesi nedeniyle devlet hazinesinden trilyonları bulan harcırahlar ödeniyordu. Bu eksiklik işgücü kaybına da yol açıyordu. İl dışına sevklerin asgariye inmesi bu paranın devletin hazinesinde kalmasını sağladı” diye konuştu.

Toplam Kalite Yönetimi çalışması başlattıklarını söyleyen Sağlık İl Müdürü Tarkan, “ISO 9001 belgesi alarak yapılan bu çalışmaları belgelendirmek istiyoruz” dedi.

Öte yandan, Tunceliler yapılan çalışmaları tam anlamıyla yeterli bulmasalar da, uzman hekimlerle karşılaşmaktan mutlu olduklarını söylediler.

NTV-MSNBC
tunceli&#8217
de
şimdi
18
uzman
hekim
var
Yorum (2)
Nazimi Açıkgöz
Bu güzel yazı gıdalarımızla ilgili aşağıdaki iki makale ile daha da yararlı kılınamaz mı! Küresel ısınma gıda üretimini nasıl etkileyecek ? (http://blog.milliyet.com.tr/gidakrizivebilim) DÜNYAMIZ YARINKİ NÜFUSU BESLEYEBİLECEK Mİ? (https://nacikgoz.wordpress.com)
12
Cevapla
Anonim
Çok güzel olmuş emeğinize sağlık.
11
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir