Medimagazin logo

CHP sözleşmeli sağlık personeli alımını mahkemeye taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi, sözleşmeli sağlık personeli alımına ilişkin yasal düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemi ile Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı.
CHP sözleşmeli sağlık personeli alımını mahkemeye taşıdı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Sağlık Bakanlığı'na, sözleşmeli personel alımını düzenleyen yasanın bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı.


CHP Grup Başkan Vekili Haluk Koç, Milletvekilleri Türkan Miçoğlu ve Rasim Çakır ile birlikte Anayasa Mahkemesi'ne gelerek dava dilekçesini Genel Sekreterliğe verdi.


Çıkışta bir basın açıklaması yapan Koç, Sağlık Bakanlığı'nın eleman temininde güçlük çekilen yerlerde çalıştıracağı sözleşmeli personelle ilgili 5413 sayılı Kanun'un 2, 3 ve 6. maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle dava açtıklarını belirtti.

Hastanelere şef ve şef yardımcılığının atamayla yapılacağını belirten Koç, bunun siyasi bir atama olacağını, bu yasanın bütün hekim camiasını yaralayan ve üzen bir yasa olduğunu savundu. CHP dava dilekçesinde, sözleşmeli personelin idari görevler olan başhekim, başhekim yardımcısı ve başhemşire görevlerine atanmasını değil de görevlendirilmesini öngören düzenlemenin, Anayasa'nın 128. maddesinde yer alan "Memurların ve diğer kamu görevlilerinin nitelikleri, atamaları, görev ve yetkileri, hakları ve yükümlülükleri, aylık ve ödenekleri ve diğer özlük işleri kanunla düzenlenir" kuralına aykırı olduğu savundu.


Dilekçede, personelin, işine son vermeyi gerektiren bir suç işlediğinde soruşturma konusu bile olmadan işine son verilmesinin, personeli tamamen güvencesiz kılacağı, yasal güvence oluşturulmasının ve bu güvencelerin hizmet özelliklerine uygun olmasının Anayasal zorunluluk olduğu belirtildi. Dilekçede ayrıca, eğitim ve araştırma hastanelerine klinik şefi ve şef yardımcıları atanırken en uygununun seçilmesi yerine siyasal kimliği önde gelenin atanacağı ve bunun işyeri barışını bozacağı kaydedildi.

İHA
chp
sözleşmeli
sağlık
personeli
alımını
mahkemeye
taşıdı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir