Medimagazin logo

Palyaço hemşireler hastayı iyileştirecek

Acıbadem Sağlık Grubu, 'mizahın tedavide önemli olduğu' düşüncesiyle, hasta ve hasta yakınlarını güldürerek morallerinin yüksek tutulmasını sağlayacak 'hastane palyaçoluğu' uygulaması başlatacak
Palyaço hemşireler hastayı iyileştirecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Acıbadem Sağlık Grubu, 'mizahın tedavide önemli olduğu' düşüncesiyle, hasta ve hasta yakınlarını güldürerek morallerinin yüksek tutulmasını sağlayacak 'hastane palyaçoluğu' uygulaması başlatacak.

Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörü Saliha Koç, yaptığı açıklamada, 20 hemşireden oluşan bir grubun hastane içinde 'palyaço hemşire' rolü yapmaları için yoğun bir eğitim programına katıldıklarını bildirdi. Koç, 'Klinik sonuçlar, morali yüksek, gülen hastaların daha az ağrı şikayeti veya analjezi ihtiyacı duyduğunu, daha konuşkan olduğunu, ilaç tedavisinde işbirlikçi olduğunu gösteriyor' dedi.

ABD'de 25 yıldır 'hastane palyaçoluğu' yapan hemşire Patty Wooten de hastane palyaçoluğunun amacının, hastalara, ailelerine ve hastane personeline neşe, kahkaha ve keyif için bir fırsat oluşturmak olduğunu vurguladı.


Akşam
palyaço
hemşireler
hastayı
iyileştirecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir