Medimagazin logo

Hastalar eğitime alınacak

Türkiye genelinde en çok şikayet eden hastaların lise ve üniversite mezunu olduğunu belirten Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hasta Hakları Şube Müdürü Refik Akten, 100 bin hastaya, lise öğrencilerine ve halk eğitim merkezlerinde vatandaşlara "hasta hakları" konusunda eğitim verileceğini söyledi
Hastalar eğitime alınacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye genelinde en çok şikayet eden hastaların lise ve üniversite mezunu olduğunu belirten Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hasta Hakları Şube Müdürü Refik Akten, 100 bin hastaya, lise öğrencilerine ve halk eğitim merkezlerinde vatandaşlara "hasta hakları" konusunda eğitim verileceğini söyledi.


Bir hastanın, hastaneye geldiği zaman ne tür kurallara uyması gerektiğiyle ilgili eğitim toplantılarını başlatmak üzere olduklarını vurgulayan Akten, "Öncelikle bir hasta hastaneye gelirken mutlaka sevkini getirmesi ve doktoruna doğru bilgiyi vermesi gerekiyor. Çoğu zaman o anki rahatsızlığından dolayı hastalar yanlış bilgiler veriyor, bu da sonuçları etkiliyor. Hastanın, doktorundan gerekli bilgiyi alabilmesi ve doğru bilgiyi kendisinin verebilmesi için eğitimler düzenleyeceğiz. Bizim hedefimiz hastaneye gelen hastaları, liselerde öğrencileri ve halk eğitim merkezlerinde vatandaşlarımızı 'hastaların ne yapması gerektiği ve hasta hakları' konusunda bilgilendirmek" dedi.


Son 2 yıl içerisinde hastalar tarafından en çok şikayet edilenlerin hekim ve yardımcı sağlık personelleri olduğuna değinen Akten, "Hastaların, şikayet sebeplerinin ilk sırasında bilgi edinme hakkını alamamak geliyor. Bilgilenme haklarının kısıtlandığını ifade eden hastalar, çareyi şikayetle çözmeye çalışıyor. Şikayet eden hastaların yüzde 60'ından fazlasını ise, lise ve üniversite mezunları oluşturuyor. Bizim verdiğimiz eğitimlerin temeli hekim ile hasta arasındaki iletişimin en iyi şekilde kurulmasıdır. Mesela bir hasta muayene odasına girdiği anda, hekime beden diliyle ne anlatmak istiyor bunları öğretmek zorundayız. Hasta hakları kültürünü topluma kazandırırsak bu sorunlar çözülür, başka türlü çözülmez" diye konuştu.
İHA
hastalar
eğitime
alınacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir