Medimagazin logo

Tıp profesörü neden üniversiteden atıldı?

Türkiye'nin 115 milyar dolar borcu olduğunu söyleyen bir profesör, bu sözlerinin bedelini unvanıyla ödedi
Tıp profesörü neden üniversiteden atıldı?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye'nin 115 milyar dolar borcu olduğunu söyleyen bir profesör, bu sözlerinin bedelini unvanıyla ödedi



Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Elbistan, Avrupa Sitogenetikçiler Derneği'ne üye olabilmek için doldurduğu müracaat formuna, "Ben sadece 30 dolar ödeyebilirim. Çünkü, ülkem 115 milyar dolar borç altında" yazdı. Ayrıca Avrupalı bilim adamlarına görev yaptığı bölümde kabul edilen bilim dışı bir doktora tezinin nasıl bir özellikte olduğunu ifade etmek amacıyla bilimsel eleştiriler içeren bir e-mail gönderdi ve Paris'te katıldığı bir kongrede de bilimsel eleştirisini sürdürdü.


Bunun üzerine YÖK, Prof. Dr. Mehmet Elbistan hakkında "Görevden Çekilmiş Sayma" cezası verdi, idare mahkemesince iptal edilen daha sonra da Danıştay tarafından bozulan karara, Elbistan itiraz etti. Ancak, başvurusu sonuçlanmadan üniversiteden atıldı.


Ülkesi ve halkı için uğraş veren bir bilim adamı olarak itibar ve takdir görmesi gerekirken, hukuken geçerli hiçbir delil ortaya konmadan cezalandırıldığını söyleyen Elbistan, "İstemeyerek de olsa, Türkiye'deki hukuk yollarım tükendiği için AlHM'e başvuracağım" dedi.

Vatan
tıp
profesörü
neden
üniversiteden
atıldı?
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir