Medimagazin logo

Muhtarlar sağlık müdürünü ve doktorları Sağlık Bakanlığı 'na şikayet etti

Mardin 18 mahalle muhtarı semt polikliniğinde çalışan doktorların görevlerini ihmal ettikleri gerekçesi ile Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulundu
Muhtarlar sağlık müdürünü ve doktorları Sağlık Bakanlığı 'na şikayet etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Mardin 18 mahalle muhtarı semt polikliniğinde çalışan doktorların görevlerini ihmal ettikleri gerekçesi ile Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulundu.


Mardin Devlet Hastanesi'nin 350 yataklı binasından Yenişehir Semti'ndeki 150 yataklı binasına taşınması ve eski binanın semt polikliniğine dönüştürülmesinden sonra yaşanan sıkıntılar devam ediyor. Semt polikliniğinde görev yapan doktorların görevlerini ihmal ettikleri gerekçesi ile Sağlık il Müdürlüğü'ne gönderdikleri dilekçeler sonuçsuz kalınca 18 mahallenin muhtarı, Sağlık İl Müdürü Dr. Celal Abakay ve doktorları Sağlık Bakanlığı'na verdikleri bir dilekçe ile şikayet etti.


18 mahalle muhtarı adına topladığı dilekçeleri Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne gönderen Kayacan Sitesi Muhtarı Halil Vural, doktorların keyfi davrandıklarını iddia ederek, devlet eski hastane binasını semt polikliniği olarak vatandaşın hizmetine açtığını ancak bugüne kadar hiçbir doktorun doğru dürüst semt polikliniğine uğramadığını öne sürdü.


18 mahalle muhtarı adına şikayet dilekçesini bakanlığa gönderdiğini belirten Vural, "Vatandaşlar semt polikliniğine muayene için gittiklerinde görevliler burada 'Doktor yok. Yenişehir hastanesine gidin.' ancak orada muayene olabileceklerini söylüyorlar. Vatandaşın cebinde beş kuruş para yokken her gün taksiye ve dolmuşa verecek parayı nerden bulacaktır. Doktorlar sırf kendi özel muayenehanelerinde para karşılığında hasta muayene etmek için semt polikliniğine uğramıyorlar" dedi.
Ayrıca semt polikliniğinde bulunan röntgen ve laboratuarların yeni hastaneye nakledilmesi ile hiçbir tıbbı müdahalenin yapılamadığını ifade eden Vural, "Semt polikliniğini kapatmak için uğraşıyorlar. Bugüne kadar bu durumu Sağlık İl Müdürlüğü'ne bildirdiğimiz halde bir çözüm yolu bulunamadı. Vatandaşlarımız mağdur duruma düştü.


Semt polikliniğinde yaşanan keyfi muamelenin hesabını kim verecektir. Vatandaşın sağlık problemini bir an önce çözülmesi gerekir. Aksi takdirde mahalle muhtarları olarak gerekirse Ankara'ya kadar gider durumu Sağlık Bakanı'na bildiririz" diye konuştu.
İHA
muhtarlar
sağlık
müdürünü
ve
doktorları
sağlık
bakanlığı
'na
şikayet
etti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir