Medimagazin logo

Hakkari'de tek sorun hekim yokluğu değil!

Hakkari Devlet Hastanesi'nde, uzman doktor olmadığı için Yüksekova İlçesi Devlet Hastanesi'ne sevk edilen doğum hastası bir bayana ambulans verilmemesi üzerine vatandaşların hastaneye çağırdığı muhabir, bu olayın yanısıra yaşanan yer sıkıntısı nedeniyle servislerde beton zemine serilen sünger yataklardaki hasta ve refakatçilerini görüntüleyince, izinsiz çekim yaptığı gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı
Hakkari'de tek sorun hekim yokluğu değil!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hakkari Devlet Hastanesi'nde, uzman doktor olmadığı için Yüksekova İlçesi Devlet Hastanesi'ne sevk edilen doğum hastası bir bayana ambulans verilmemesi üzerine vatandaşların hastaneye çağırdığı muhabir, bu olayın yanısıra yaşanan yer sıkıntısı nedeniyle servislerde beton zemine serilen sünger yataklardaki hasta ve refakatçilerini görüntüleyince, izinsiz çekim yaptığı gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı.

Yerde yatan hasta, özel bir poliklinikten çağrılan uzman doktora muayene ettirilip verilen ambulansla sevk edildi. Muhabir hakkında tutanak tutuldu.


Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Çukurca İlçesi'nin Üzümlü Köyü'nden Devlet Hastanesi Doğum Servisi'ne getirilen 23 yaşındaki Sevgi Seven isimli hasta, kadın ve doğum uzmanı doktoru olmadığı için Yüksekova İlçesi'ne sevk edildi.

Sevgi Sever'in ilçeye götürülmesi için hastane yönetiminin ambulans vermemesi üzerine yakınları durumu basın mensuplarına bildirdi.

Bunun üzerine özel bir poliklinikte görevli bir uzman doktora muayene ettirilen hasta, verilen ambulans ile Yüksekova İlçesi'ne gönderildi.

Bu sırada, yaşanan olayı ve yerlerdeki süngerler üzerinde yatan hasta ve refakatçilerini görüntüleyen muhabir, Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Sinan Yoldaş tarafından şikayet edildi.

Hastaneye gelen güvenlik güçleri tarafından hastanede görevli polis odasına götürülen muhabir Behçet Dalmaz'ın ifadesi alınarak, hakkında tutanak tutuldu. Hakkında işlem yapılmayan muhabir, daha sonra Cumhuriyet Savcılığı'na ifade vermek üzere serbest bırakıldı.

Basın mensubu hakkında şikayetçi olan Müdür Yardımcısı Yoldaş ise, ifadesinin alınması için polis merkezine götürüldüğü bildirildi.

Hasta sahiplerinden Yusuf Duran, 15 günden beri çocuğu Serhat Duran'ın Devlet Hastanesi Çocuk Servisi'ndeki bir odanın ortasına bırakılan süngerler üzerinde yattığını iddia etti.

Servisteki bir yatakta 3 kişinin yattığını anlatan Duran, "Benim çocuğum yere serilen bir sünger üzerinde tedavi görüyor, bu ne rezalet" dedi. Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bilal Dinçsoy ise, akşamları izin alınmadan hastane servislerinde görüntü almanın yasak olduğunu bildirerek, "Kadın Doğum Uzmanı doktorumuz maalesef yok" diye konuştu.


Polis tarafından alınarak, hakkında tutanak tutulan muhabir Dalmaz ise, bazı hasta şikayetleri üzerine hastaneye gelerek sevk edilen kadın ve çocuk servisinde tedavi gören hastaların yere serilen sünger yataklarda yatmalarını görüntülemek istediği sırada Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Sinan Yoldaş'ın kendisini şikayet ettiğini söyledi.

İHA
hakkari'de
tek
sorun
hekim
yokluğu
değil!
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir