Medimagazin logo

Ürolog, Meslektaşını da Da Vinci ile Ameliyat Etti

Florance Nightingale Hastanesi Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Kural, pek çok hastasından sonra prostat kanseri bir meslektaşını da Da Vinci adı verilen robotla canlı yayında ameliyat etti.
Ürolog, Meslektaşını da Da Vinci ile Ameliyat Etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Florance Nightingale Hastanesi Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Kural, pek çok hastasından sonra prostat kanseri bir meslektaşını da Da Vinci adı verilen robotla canlı yayında ameliyat etti.

Kalp ve kadın doğum branşlarından sonra geçtiğimiz nisan ayından beri üroloji servisinde 32 hastayı Da Vinci robotuyla ameliyat ettiklerini belirten Kural, robot yardımıyla ameliyatta görüntünün üç boyutlu olması ve 12 kat daha büyük görüntü vermesi, kanamanın daha az olması nedeniyle son günlerde bu yöntemin daha popüler olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Ali Rıza Kural, adını açıklamadığı 54 yaşında 105 kilo ağırlığındaki meslektaşının Da Vinci ile yapılan ameliyatını şöyle anlattı:

“Hasta ameliyata alınmadan önce genel anestezi yöntemiyle bayıltıldı. Operasyonda robot kullanılmaya başlanmadan önce ‘port’ adı verilen robotun ayakları için hastanın göbek bölgesinde delikler açıldı. Açılan bu deliklerden hastanın karnına indirilen ve mikro kamera taşıyan ayaklar, zararlı dokunun yerini tespit ederek operasyona başladı. Hasta, 3 saat süren bir operasyonla prostat bölgesinde oluşan ödemden kurtarıldı. Hastanın prostat bölgesinden kesilen hasarlı dokular yine robot yardımıyla vücudundan çıkarıldı.”

OBEZ HASTALARDA AVANTAJ

Kural, bir yıldır bu yöntemle ameliyat yaptıklarını belirterek, , “Ağırlıkla prostat kanseri olmak üzere, mesane kanseri ile böbrekten sonraki kanala geçişteki darlıklarda uygulanıyor” dedi. Kural, robotun ameliyat sahasındaki anatominin çok daha net görülmesini sağladığını belirterek, Da Vinci ile yapılan ameliyatların özellikle obez hastalarda hem kozmetik, hem de hekim ve hasta konforu açısından avantajlı olduğunu söyledi. Ameliyata katılan ABD Ohio State Üniversitesi’nden Prof. Dr. Vipul Patel bugüne kadar ülkesinde bin 100 vakayı Da Vinci ile ameliyat ettiğini söyledi.

Akşam
ürolog
meslektaşını
da
da
vinci
ile
ameliyat
etti
Yorum (15)
aydin sinal
Prof.Özmen bey ne yazikki Google cagindayiz,hasta bi tiklamayla hastaligin en ince teferruatina kadar- hele birde ingilizce,almanca biliyorsa -ögreniyor,birde TV lerdeki doktor programlari aklini iyice karistiriyor,Almanyadada bu problem var
0
Cevapla
bg
-benim yıllardır sinüzitim ve faranjitim var. - Şu andaki şikayetleriniz nelerdir. - Başım ağrıyor, kırgınlığım var - Yutkunurken zorlanıyor musunuz?Ateşiniz oldu mu? - Sıcak basıyor -hiç ölçtünüz mü? - Yok ölçmedim ama hissediyorum. Daha kötü olmadan geleyim dedim - Burun tıkanıklığı, burun akıntısı geniz akıntısı, öksürük, balgam vb. var mı? - yok . Ama ben kendimi biliyorum antibiyotik içmezsem kötü oluyorum. -.... -.... - Gribal bir üst solunum yolu enfeksiyonunuz var. Şu ilaçları kullanmanız yeterli. - Antibiyotik yazdınız değil mi? .... Eskiden bunlara isediklerini yazmıyordum. Artık uğraşmıyorum malesef. genellikle öğretmen oluyor bunlar(öğretmenlerin hepsi böyledir demiyorum) İki taraflı güven ve hastanın doktora teslimiyeti olması gerekir. Çok bilmiş hasta her zaman kendine zarar verir.
0
Cevapla
MAVARA
Bir yandan geleneksel "otoriter" bakış ve söylem, bir yandan çağın mottosu "gücü gücü yetene"... Bunlardan, farkındalık geliştirerek, herkes kurtulmalı... Hekimlik -ve aslında tüm insanlık- dili, empati ve hoşgörüyle daha çok buluşsa... Hekim, "çare bulmak"tan başka kaygı taşımasa; hasta, "hasta olmanın çaresizliği" durumunu, çare arama istemi dışına taşımasa... Oysa, günümüzün acımasız şartlarında kısılmış, sıkışmış her iki taraf... Başka alanlarda ezilmişliğinin ve öfkesinin acısını, hasta doktordan, doktor da hastadan çıkarmaya yelteniyor sanki... aynı paranın iki yüzü durumu, bir nevi...
0
Cevapla
Saadet Görgülü
Sayın Prof.Dr.Erol Özmen Hocam Sağlık camiasındaki iletişim sorunlarından birisine açık yüreklilikle değinmişsiniz teşekkür ediyorum.Bir hastanın hekim kadar bilgi düzeyinin olduğunu düşünmek olağanüstü bir düşünce olur ,ancak özellikle uzun yıllardır kullandığı bir ilaç ya da kendi hastalığı konusunda bilgili olması olabilir,hatta olmasıda hekim ve diğer sağlık çalışanlarının işini kolaylaştırabilir(ancak doğru bilgi olması kaydıyla)Örn:Meslek hayatımda bir kez hastanın hastalığı hakkında derin bir bilgiye sahip olması başta hekim arkadaşımızın akabindede bizim büyük bir hata yapmamızı engellemişti.Saygılarımla
0
Cevapla
AHMET TOSKA
antibiyotikleri gramla değil kiloyla yazmak lazım . 200lük işe yaramaz bende 1000lik daha iyi geliyor diyebiliyor.Bunlara ilacı kürekle vereceksin
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir