Medimagazin logo

Bursa’da eczacılar icralık oldu

SSK’dan yaklaşık 3 aydan bu yana alacaklarını tahsil edemeyen eczacılar, zor günler geçiriyor. Bursa’da 50’ye yakın eczanenin icralık olduğu öğrenildi. Sermayesi az olan birçok eczanenin de iflasın eşiğine geldiği bildirildi
Bursa’da eczacılar icralık oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SSK’dan yaklaşık 3 aydan bu yana alacaklarını tahsil edemeyen eczacılar, zor günler geçiriyor. Bursa’da 50’ye yakın eczanenin icralık olduğu öğrenildi. Sermayesi az olan birçok eczanenin de iflasın eşiğine geldiği bildirildi.

BURSA - Bursa’da eczacılar SSK’dan 3 aydır alacaklarını tahsil edemediklerinden ötürü zor günler geçiriyor.

Bursa Eczacı Odası Başkanı Deniz İçer, SSK ile yapılan sözleşme gereği, eczacıların ilaç paralarını kurumdan 45 günde almaları gerektiğini, ancak bu sürenin 90 günü aştığını söyledi. Bu durumun birçok eczacıyı ekonomik sıkıntıya düşürdüğünü belirten İçer, Bursa’da eczacıların SSK’dan yaklaşık 50 milyon YTL alacağı bulunduğunu ifade etti.

İçer, “SSK ile ciddi sıkıntılar yaşıyoruz.Yaklaşık 3 aydan bu yana alacaklarımızı tahsil edemiyoruz. Ayrıca SSK bize kontrol etmediği faturalar için yüzde 90 avans veriyor. Yüzde 10’luk dilimleri ise 7 aydan bu yana alamıyoruz. Bu da yaklaşık 10 milyon YTL’yi buluyor” dedi.

Bazı eczacıların kurumlardan alacaklarına bankaların el koyduğunu kaydeden İçer, “Birçok eczacı bankalardan aldıkları kredileri ödeyemedi. Bunun yanı sıra eczacılar depolara her ay gecikme fazi ödemek zorunda kalıyor. Bu nedenle birçok eczacı iflasın eşiğine geldi. Ayrıca 50’ye yakın eczanede borçlarını ödeyemediği için icralık oldu” diye konuştu.


NTV
bursa&#8217
da
eczacılar
icralık
oldu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir