Medimagazin logo

Zonguldak ve Yozgat'ta da kuş gribi... İstanbul'da üç kişide şüphe

Zonguldak Çaycuma'ya bağlı Çomranlı ve Akyamaç köylerindeki ölü tavuklarda kuş gribi virüsü saptandı. İki köy karantina altına alındı. Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi’ne bağlı Altılızaim Geçidi Köyü’nde ölen kanatlılardan alınan numunelerin laboratuvar sonuçları pozitif çıktı. İstanbul'da ise 3 kişi kuş gribi şüphesiyle gözlem altında tutuluyor...
Zonguldak ve Yozgat'ta da kuş gribi... İstanbul'da üç kişide şüphe
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Zonguldak Çaycuma'ya bağlı Çomranlı ve Akyamaç köylerindeki ölü tavuklarda kuş gribi virüsü saptandı. İki köy karantina altına alındı. Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi’ne bağlı Altılızaim Geçidi Köyü’nde ölen kanatlılardan alınan numunelerin laboratuvar sonuçları pozitif çıktı. İstanbul'da ise 3 kişi kuş gribi şüphesiyle gözlem altında tutuluyor...

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde üç kişinin ölümüne neden olan kuş gribi, Türkiye genelinde birçok bölgede ortaya çıkmaya devam ediyor.

Son olarak Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Çaycuma ilçesine bağlı köylerdeki ölü tavuklar üzerinde yapılan incelemede H5N1 virüsüne rastlandığını ve köylerin karantina altına alındığını açıkladı.

Bölgede incelemeler sürüyor.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ise, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde üç kişinin kuş gribi şüphesiyle gözlem altında tutulduğunu belirtti.

İl Sağlık Müdürlüğü, dün akşam üç kişinin hastalık şüphesiyle hastaneye başvurduğunu, bu kişilerden alınan örneklerin sonuçları çıkıncaya kadar İntaniye Servisi'nde gözlem altında tutulduğunu belirtti.

Müdürlük, İstanbul'da bugüne kadar kuş gribi vakasının belirlenmediğinin de altını çizdi.

YOZGAT’TA ÖLEN KANATLILARIN TAHLİL SONUCU POZİTİF ÇIKTI

Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi’ne bağlı Altılızaim Geçidi Köyü’nde ölen kanatlılardan alınan numunelerin laboratuvar sonuçları pozitif çıktı.

Yozgat Valisi Gökhan Sözer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdağmadeni İlçesi’ne bağlı 4 köy dışında ciddi bir durumun bulunmadığını söyledi. Sözer, "Altılızaim Geçidi Köyü’nde ölen kanatlılardan almış olduğumuz numunelerin laboratuvar sonuçları pozitif olarak geldi. Bu köyümüzde kanatlı ölümlerine kuş gribinin neden olduğu belirlendi" dedi.

Altılızaim Geçidi Köyü’ne komşu Kuşlu Kaçağı, Uzak Çay ve Çardak köylerinde ölen kanatlılardan alınan numunelerin laboratuvar sonuçlarının henüz gelmediğini belirten Vali Sözer, şöyle konuştu: "Altılızaim Geçidi Köyü’nde, kanatlı ölümleri üzerine bu köyümüzde, kuş gribi varmış gibi gerekli önlemleri aldık, köyde bulunan tüm kanatlılar itlaf edildi, dezenfekte çalışması yapıldı. Bu köyümüze yakın olan 3 köyümüzde daha kanatlı ölümleri görüldü. Bu köylerimizde de gerekli çalışma yapılarak, kanatlılar itlaf edilip, dezenfekte çalışması yapıldı."

"DİĞER İLÇELERDEN İHBAR GELİYOR"

Vali Sözer, Akdağmadeni İlçesi dışındaki ilçe merkezleri ve bağlı köylerinden de çeşitli ihbarlar aldıklarını bildirdi. Sözer, "Eğer bir yerleşim biriminde birden fazla kümeste kanatlı ölüm olayı meydana gelmişse, orada karantina uyguluyoruz, ama şu ana kadar böyle bir şey yok. Gelen ihbarlar değerlendiriliyor, sadece ölüm olayının olduğu kümeste itlaf çalışmasıyla dezenfekte yapılıyor" dedi.

"KANATLILAR TESPİT EDİLİYOR"

İl genelinde bulunan tüm kanatlıların tespit çalışmasının yapıldığını da belirten Sözer, "İlerde bir sorun yaşamamak için ilimiz genelinde yaşayan tüm kanatlıların tespiti yapılıyor. Bununla birlikte köy muhtarlıkları ve kümes sahibi vatandaşlar uyarılıyor" diye konuştu.

İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri ise köy muhtarları ve kümes sahibi vatandaşlara, kanatlıları kümeslerinden çıkarmamaları, hastalanan kanatlıları kesmemeleri, dokunmamaları ve yememeleri, hastalanan kanatlıyla ilgili İlçe Tarım Müdürlüklerine derhal haber vermesi çağrısında bulundu.

"3 KİŞİNİN SAĞLIK DURUMU İYİ"

Sözer, Altılızaim Köyü’nde rahatsızlanarak, Akdağmadeni Devlet Hastanesi’ne başvuran ve "soğuk algınlığı" teşhisi konularak, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen 3 vatandaşın sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade etti.

Akdağmadeni İlçesi’nde kanatlıların giriş ve çıkışları Kaymakamlık tarafından yasaklanarak, halk konudan haberdar edildi. Güvenlik birimlerine de yol kontrollerinde kanatlıların geçişini engellemesi uyarısında bulunuldu.
Milliyet
zonguldak
ve
yozgat'ta
da
kuş
gribi...
i̇stanbul'da
üç
kişide
şüphe
Yorum (4)
Füsun Uzunoğlu
Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Bu yıl Türk Oftalmoloji Kongresinde bu konuda bir konferansım oldu. "Görmenin psikolojisi" Konu karmaşık olmakla birlikte, bu konuda yapılmış çalışmalara da gönderme yaptım. Temel sorun şu ki, çoğumuzun hastayı bir bütün olarak ele alacak zamanımız yok, ayrıca çalışma şartlarımızın gertirdiği aşırı zihinsel yorgunluk ve stres de bizim hasta psikolojisiyle uğraşacak zamanımızdan çalıyor. Fakat en azından farkındalık geliştirmemiz ve daha duyarlı olmamız gerekiyor. Üstelik ülkemizdeki "hastalığında sorumluluk alm"a ve eğitim düzeyini ele aldığımızda, karşı karşıya olduğumuz zorluk daha da belirgin olarak kendisini gösteriyor. Çalışmalarınızın devamını dilerim. Saygıyla.
1
Cevapla
postenflamatuar
Erol hocamız çok fena yanılıyor. "ilişkisinde profesyonel olan tarafın hekimler olması nedeniyle ilişkide yaşanan sorunlara çözüm geliştirme ve ilişkiyi daha olumluya götürme yükümlülüğü hekime aittir" diyor. Sanki karşımızda 0-10 yaş aralığındaki çocuk hasta ya da gerçeklerden kopuk kişiler varmış gibi bir hava çiziyor.Yani hocamız tüm hastalara psikiyatrik hasta muamelesi yapmamızı salık veriyor. Öyle hastaları zaten psikiyatyriye yönlendiriyoruz.Tüm hastaları psikiyatrik hasta muamelesi çekilmez ki hocam. Öyle olsa aynı hastanın "ilişkisinde profesyonel olan tarafın polisler-gardiyanlar-maliye memurları-belediye çalışanları-gümrük memurları-bakanlar-müsteşarlar olması nedeniyle" polise, karakola, maliyeye, bakanlıklara işi düşenlerin aynı meslek grubu üyelerine yönelik aynı saldırgan ve agresif tavur sergilemeleri gerekir. Doktorlar dışında belirttiğim yere giden saldırgan ve şikayetçi kişilikler efendileşiyor, nazikleşiyor ve gayet sabırlı oluyorlar. Kısaca medenileşiyorlar. Böyle bakıldığında ilişkide sorunlu ve sorumlu tarafın herzaman değil ama büyük çoğunlukla bizzat5 hastalar olduğu anlaşılıyor. Yukarıda belirrtiğim başka mesleklek çalışanlarının arkasında devletin ilgili bakanları ve mahkemeleri durduğu için saldırganlar yapacakları taşkınlıkların cezasız kalmayacağını biliyor ve gayet mantıklı olarak akıllı oluyorlar. Doktorlar ve diğer sağlık çalışanları bizzat devletin çeşitli kurumlarınca hedef yapıldıkları için saldırgan ve kişilik bozukluğu olan insanlar bunu adeta teşvik primi olarak görüyorlar. Psikopatın istediği 1 teşvik devlet baba vermiş 10 teşvik. Onun için sorumlu kişi biz değil hastalar ve onları kışkrtanlardır. Bari bu gerçekleri birbirimizden saklamayalım.
0
Cevapla
kungoren
Evet hasta hekim ilişkisi adına bir deneyimimi aktarayım. Kafa travması geçiren bir hasta ilde kitomografi cihazı bozuk olduğu için bizim ilçedeki hastaneye sevk edildi. ben hastaya tüm tetkiklerini yaptırdığım ve yatırıp müşehadeye alıdığım ve hatta gece 12 de kontrol BT si için hastaneye gittiğim halde hasta yakını yerel gazeteye yazmadığını bırakmamaış. Ve hasta yakını eğitimli birirsi olmasına rağmen (bir okul md) Bu sistem ve imkanlar dahilinde kime laf anlatacağız ve kimden anlayış beklenecek. Bu ülkede herşey mükemmel herkez işini çok iyi yapıyorda bir doktorlarmı kötü. hocam belki olaya psikiyatri gözüyle bakıyor ama bakanlık politikaları ve kışkırtması artık dayanılmaz hale geldi.İnsanlar bu şikayet işini suistimal ediyorlar
2
Cevapla
dr murat
Türkiye sağlık sistemindeki genel problem sağlığın özelleştirilmesi ve muayenesi olan küçük burjuva hekim-patronların yok edilip büyük sermayeye işçi edilmesi sürecidir. Bu sürecin uygulayıcılarının kılıflar
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir