Medimagazin logo

Üniversitelere 2 bin kadro daha

Hükümet, üniversitelere açıktan 2 bin kadro atama izni verdi. Böylece bu yıl için verilen kadro sayısı 5 bine yükseldi. Açıklama, Başbakan Yardımcısı Şahin'den geldi
Üniversitelere 2 bin kadro daha
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hükümet, üniversitelere açıktan 2 bin kadro atama izni verdi. Böylece bu yıl için verilen kadro sayısı 5 bine yükseldi. Açıklama, Başbakan Yardımcısı Şahin'den geldi.

NTV’ye koruşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Bütçe Kanunu ile öngörülen 3 bin kadro da eklendiğinde üniversitelere bu yıl toplam 5 bin kadroyu kullanma esnekliği sağlandığını söyledi. Şahin kamu kurumlarının kadro taleplerine bu yıl daha olumlu yanıt verilmesini ise seçimlere değil ekonomideki gelişmelere bağladı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kamu kuruluşlarının emeklilik, ölüm, istifa ve nakil nedeniyle boşalan kadrolarının yüzde 80’ine doğrudan atama yapma imkanına sahip olduklarını hatırlattı.

“Bunun için Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı’ndan izin alınmasına gerek yok” diyen Şahin, Maliye Bakanlığı ile çalışma yaparak Bütçe Kanunu’nda 21 bin olarak verilen açıktan atama izinlerini kurumlara dağıttıklarını söyledi.

Bakan Şahin, “Zaten bunun 10 binini öğretmen atamaları için Milli Eğitim Bakanlığı’na vermiştik. Kalan 11 bini ise kamu kurumları ve üniversitelerin taleplerini dikkate alarak bir dağıtım gerçekleştirdik. Tüm üniversitelerimiz geçtiğimiz yıl ayrılanlarla birlikte doğrudan atama yapabilecekleri kadro sayısı 3 bin. Ayrıca biz bu 11 binden 2 bini de ünivertisetele vermek suretiyle 5 bin kadroyu kullanma esnekliği üniversitelere tanımış olduk. Geçen yıl bu rakam 4 bin 20 idi” dedi.

Açıktan atama izinlerindeki artışı ekonomideki gelişmelere bağlayan Şahin, “Bunun seçimle falan ilgisi yok. Şimdi 2006’dayız. Seçim kasım 2007 de. İhtiyaç ne ise onu karşılamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

NTV
üniversitelere
2
bin
kadro
daha
Yorum (3)
aydin sinal
Sayin profosör bu isin uzmani olarak acik,gercekci ve anlasilir sekilde 21.yüzyila girdigimiz,yeni neslin yetistigi ,pek cok tabunun yikildigi,hissi degil mantikin hakim oldugu bir dünyayi cok güzel anlatmisiniz.1974 de Almanyaya geldigimdeki hasta -hekim iliskileri ile simdiki durumu yazinizda Türkiyedede olacagini cok acik ve net anlatmisiniz.Severek okudum,ama Türkiyede hala kendini beyaz önlüklü yari tanri zannedenler veya tipbi bir ticaret ugrasisi olarak görenler cogunlukta.Bilmem bu isin uzmani akademisyenin aciklamalari onlar üzerinde tesir yaratabilirmi? Ben ümitsizim,cünki MEDMAGAZIN in diger haberlerindeki yorumlarda hala maddi cikarlar icin birbirini bogazliyan pek cok kisi var.Selam ve hürmetler
0
Cevapla
m. murat
Batılı toplumlarda sağlıkçılara şiddet bu çapta büyük ve yaygın olmuyor? Kabul edelim sonradan görme toplumuz. Bir sağlık fetişizmi yaşıyor toplum.
1
Cevapla
Mücahit Altuntaş
Sayın Özmen önemli konuları dile getirmişsiniz.Sağolun. "Bu değişimin tartışma götürmez nedenlerinin başında küresel ve ulusal düzeyde yaşanan sosyokültürel değişimler geliyor. Ülkemizde “Sağlıkta Dönüşüm” adı altında yerleştirilmeye çalışılan sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesi ve sağlık çalışanlarının emeklerinin değersizleştirilerek ucuzlatılması politikaları belki de ülkemizde yaşanan değişimin asıl dinamosu" Bu önemli saptamayı yapmışsınız.Teşekkür ediyorum. Hastalar , hekim , sistem , anlayışlar değişiyor.Değişiyor ama değişimin özünde siyasal ve ticari yaklaşımlar var. Daha kötüsü değiştirilenler her ne ise , hekimin , bilimin , aklın, sağduyunun etkisiyle yürümüyor. Sağlık sisteminde tüm makyaja rağmen nedense sonuçta Maliyet artıyor Şiddet artıyor Empati ve eşgüdüm azalıyor Bilgi paylaşımı , kayıt ,sevk azalıyor İş yükü artıyor Mobing , tükenme sendromu artıyor. Hastaya ayrılan süre azalıyor Sürekli hasta bakma kültürüyle apar topar üniversite , mezunlar , hekim pompalanıyor Sağlıklı değil ! Ekonomik değil ! Akılcı değil ! Ucuz değil çok daha pahalı bir sağlık sistemi dayatılıyor. Siyasal hegemonya ile bu günlere maalesef geldi.Hastaların , ekonominin , hekimlerin lehine değil ! Dr.Mücahit Altuntaş İç hastalıkları uzmanı 07.06.2015
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir