Medimagazin logo

Başhekimlerden toplu ‘muayenehane’ istifası

Başhekimlik görevini yaparken, mesleklerini özel muayenehanelerinde sürdürmeleri yasayla engellenen başhekimler, özel muayenehanelerinden vazgeçmeyerek, istifa yolunu seçti.
Başhekimlerden toplu ‘muayenehane’ istifası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Başhekimlik görevini yaparken, mesleklerini özel muayenehanelerinde sürdürmeleri yasayla engellenen başhekimler, özel muayenehanelerinden vazgeçmeyerek, istifa yolunu seçti.

İstanbul’da hastane, ana çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezi ile verem savaş dispanserlerinde çalışan 28 başhekim görevi bıraktı. İstanbul İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, 5 Temmuz’da yayınlanan kanunun, il sağlık müdürlüğü ve başhekimlik görevini yürütenlerden mesleklerini serbest olarak icra etmekte olanların bu kanunun yayım tarihinden 3 ay içinde serbest meslek faaliyetlerine son vermelerini kapsadığını, buna göre İstanbul’da başhekimlik yapan 28 kişinin görevinden istifa ettiğini açıkladı.

İŞTE GÖREVİ BIRAKANLAR

İstanbul’da istifacı başhekimlerden bazıları şunlar: Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.. Dr. Ali İhsan Taşçı, Prof. Dr. Mazhar Osman Uzman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr.Musa Tosun, Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sadiye Eren, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Yüksel Altuntaş. 37 başhekimin görev yaptığı Ankara’da ise, 2 kişi görevinden ayrıldı. İzmir’de de 3 başhekim istifa etti. 22 başhekimin görev yaptığı Bursa’da 4 başhekim, 16 başhekimin görev yaptığı Samsun’da da 5 başhekim istifa etti.

‘ANLAYIŞLA KARŞILIYORUZ’

Öte yandan yaşanan gelişmelerle ilgili bir değerlendirme yapan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, ‘Muayenehanede çalışma yasağı getiren yasa’ nedeniyle İstanbul’da başhekimlik görevinden ayrılan meslektaşlarını anlayışla karşıladıklarını bildirdi. Prof. Dr. Gürsoy, bu yasayla başhekimlerin bir tercih yapma zorunda bırakıldığını belirterek, ‘’Biz ilke olarak başhekimlerin hastanede tam gün çalışmasından yanayız. Bundan sonra da öyle olacağız. Başhekimlik, Sağlık Bakanı ile İl Sağlık Müdürü’nün iki dudağı arasında, her an kaybedilebilecek bir pozisyon. Dolayısıyla bu tercihi istifa yönünde kullanan meslektaşlarımızı anlayışla karşılıyoruz. Tam gün konusunda ilkesel bir tercihimiz olduğu halde...’’ dedi

Akşam
başhekimlerden
toplu
&#8216
muayenehane&#8217
istifası
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir