Medimagazin logo

DEÜ Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Servisi açıldı

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Yataklı Servisi hizmete açıldı
DEÜ Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Servisi açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Yataklı Servisi hizmete açıldı.
Servis, Başhekim Prof. Dr. Sedef Gidener, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tunç Alkın, Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süha Miral ve ana bilim dalı çalışanlarının katıldığı bir törenle hizmet vermeye başladı.

Yataklı servis hizmetlerinin çocuk ve ergenlerin ruhsal sorun ve bozukluklarının sağaltımında temel yöntemlerden biri olduğunu belirten ana bilim dalı başkanı Prof. Dr. Süha Miral, servisin yapılandırılmış ve multimodern tedaviyi kapsayan, eğitimi de içine alan özelliği ile gündüz ve yatılı hastaneyi birleştirmesi açısından Türkiye'de ilk olduğunu söyledi.


15 yataklı servisin örnekleri arasında dördüncü olduğunu belirten Miral, şunları söyledi:
"DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hizmet vermeye başlayan servisimiz ülkedeki ciddi yetersizliğe rağmen sevindirici bir gelişmedir. 10 yatak yatılı, 5 yatak gündüzlü olmak üzere toplam 15 yataklı servisimizde, ruhsal tedavi multi-disipliner bir ekip tarafından yürütülecektir. Çocuk ve ergen psikiyatristleri, klinik psikolog, uğraş terapisti, sanat ve drama terapisti, hemşireler, sosyal hizmet uzmanı, öğretmenler, servis müdürü, sekreter ve yardımcı personel bu ekibin içinde yer almaktadır. Servisimiz İngiliz Psikiyatri Cemiyeti'ne bağlı çalışan Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Servisleri Kalite Kontrol Ağının (QNIC- Quality Network for In- patient Child anda Adolescent Mental Health Services) bir üyesidir ve düzenli olarak yıllık denetimleri yapılmaktadır."


Öte yandan servise yatış için başvuruların Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Polikliniği'nden yapılabileceği bildirildi.

İHA
deü
çocuk
ve
ergen
ruh
sağlığı
servisi
açıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir