Medimagazin logo

19 Mayıs Üniversitesi Meclis'te

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'ndeki kardiyoloji merkezi inşaatının, Devlet Planlama Teşkilatı'ndan habersiz çocuk hastanesine çevrilmesi iddiaları Meclis'te
19 Mayıs Üniversitesi Meclis'te
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'ndeki kardiyoloji merkezi inşaatının, Devlet Planlama Teşkilatı'ndan habersiz çocuk hastanesine çevrilmesi iddiaları Meclis'te.

Başkanlığını Cemal Yılmazdemir'in yaptığı 19 Mayıs Üniversitesi'nde keyfi yönetim, kamu kaynaklarının amaç dışı kullanımı ve kadrolaşma iddialarını araştırma komisyonu çalışmalarında sona yaklaştı.

Bugüne kadar onlarca öğretim görevlisi, üniversite çalışanı ve firma sahibiyle görüşen komisyon üyeleri, özellikle yoğun kadrolaşma ve keyfi yönetim iddialarıyla karşılaştı.

Komisyona iletilen en önemli iddia ise, kardiyoloji merkezi inşaatıyla ilgili. İddiaya göre, eski rektör Osman Çakır döneminde inşaatına başlanan kardiyoloji merkezi projesi Ferit Bernay'ın rektör seçilmesiyle değişti.

Kadrolaşma iddiaları

Komisyon, üniversitedeki kadrolaşma iddiaları için de yoğun mesai veriyor. Bu çerçevede, onlarca öğretim görevlisi ifade verdi.

Yardımcı Doçent Bünyamin Şahin, komisyona 'odama giriş çıkışımda tutanak tutuluyor ve kapı üzerime kilitleniyor. Kilidi açtırmak için telefon açıyordum, 15 dakika sonra gelip açıyorlardı" dedi.

Prof. Cemil Çelik'in anlatıkları da kayıtlara geçti. Çelik, "öğrencime ABD'nin Temple Üniversitesi'nde burs ayarladım. Ancak, izin verilmedi. Gerekçe ise, 'temple' tapınak demekmiş. Bu okul dinci minci bir üniversitedir diye göndermediler" dedi.

Komisyon, şu ana kadar mağdur olduğunu iddia eden yönetimi eleştiren isimleri dinledi. Önümüzdeki haftalarda iddiaların odağındaki 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Ferit Bernay ve yönetimini de dinleyecek.

Ancak, anlatılanlar komisyon üyelerini de etkilemiş görünüyor. CHP'li Yakup Kepenek, tutanaklara göre tepkisini "bu yaşananlar bir facia, topluma, bize yazık oluyor" sözleriyle gösterdi.


CNN Türk
19
mayıs
üniversitesi
meclis'te
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir