Medimagazin logo

’İmam doktor’u CHP’li eski bakanın sözleriyle savundu

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, CHP’lilerin, "İmam-doktor yetiştirmek istiyorsunuz" eleştirilerini, CHP’li eski bakan Mustafa Üstündağ’ın sözleriyle yanıtladı. Çelik, Üstündağ döneminde dile getirilen talepleri, bugün kendilerinin yerine getirdiğini savundu
’İmam doktor’u CHP’li eski bakanın sözleriyle savundu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, CHP’lilerin, "İmam-doktor yetiştirmek istiyorsunuz" eleştirilerini, CHP’li eski bakan Mustafa Üstündağ’ın sözleriyle yanıtladı. Çelik, Üstündağ döneminde dile getirilen talepleri, bugün kendilerinin yerine getirdiğini savundu.

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin Genel Kurul’daki görüşmelerinde temel tartışma, Açık Öğretim Lisesi yönetmeliğindeki değişiklikle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ndeki gelişmeler üzerinde oldu.

TRUVA ATI GİBİ

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, "Yeni yönetmeliğin amacını hangi anlayışla savunacaksınız? Bu liseleri, Truva Atı gibi kullanacaksınız" dedi. Çelik, şöyle konuştu:

ŞÛRA METNİ

"9. Milli Eğitim Şûrası’ndaki bir metni okumak istiyorum. CHP’nin 1974’teki Milli Eğitim Bakanı Mustafa Üstündağ, şöyle diyor: ’Ortaöğretimde, yükseköğretime hazırlayan programlardan hayata ve iş alanlarına hazırlayan herhangi bir programa geçebileceği gibi -yani, meslek liselerine geçebileceği gibi- hayata veya iş alanlarına hazırlayıcı bir programdan yükseköğretime hazırlayan herhangi bir programdan birine de geçebilir. Bu geçiş imkanları, herhangi bir programı başararak -bakın, arkadaşlar bunun altını çiziyorum; bizim yaptığımız aslında budur- diploma almış olanlar ile diploma almadan okuldan ayrılmış bulunanlara da tanınır.’ Üstündağ’ın, burada söyledikleriyle, bizim yaptığımız arasında zerre kadar fark yoktur."

Hürriyet
&#8217
i̇mam
doktor&#8217
u
chp&#8217
li
eski
bakanın
sözleriyle
savundu
Yorum (7)
a.köse
ağzınıza sağlık hocam.ben bugüne kadar ne söylüyorsam tüm hekimler için yaklaşık aynısını söylemişsiniz.BİZİ performans yüzünden birazda 184 sabim hattı yok hasta hakları glbl nedenler çok yıprattı. üniversiteler dah yeni tanışıyor performansla 6 ay sonra görürüm onlardakl tükenmeyi çünkü biz yaşadık biliyoruz saygılar.
0
Cevapla
op.dr
Bıçak parasının etik bulunmadığı ve her fırsatta uygulanmamasının yazılıp çizildiğini görüyorum.Bunu eleştirmiyorum.Eleştirdiğim özel hastanelerde katkı payı adı altında hastalardan bıçak parası alınmasına devam edilmesine rağmen hiçkimsenin bu konuda ses çıkarmamasısıdır.kısacası bıçak parasını doktor alırsa suç,özel hastane sermaye sahipleri alırsa hak.
0
Cevapla
mehmet ali
Bıçak parasının etik olması için vergilendirilmesi ve yasal bir şekle sokulması gerekir...Ancak o zaman etik olur.Bu doğru olan tarafı ama bence hekim serbestte çalışabilmeli ve muayehanesinde istediği parayı almalı,vermek istemeyen hasta başka hekime gider kime ne?Serbest piyasa diyorlar ama bir tek doktorlara komün sistemi var herhalde...İktidara yakın hekim arkadaşlar lütfen kendiniz ve meslektaşlarınız için iyi birşeyler yapın ve kaybedilmiş haklarımız için mücadele edin...
0
Cevapla
hs
performans sistemi üzerine yorum yazılamayacak karad gereksiz, saçmasapan bir uygulamadır ve bu uygulamayı fakültere dayatanların baştan aşağı bütün kadrolarının değişmesi, buna yorum yazacak kadar önemseyenlerde yazmadan önce durup bir düşünmesini öneriyorum.
0
Cevapla
Rt
Bıçak parası ile ilgili anketin sonucu sadece hekimlerin tepki cevaplarından ibarettir. Hangi hekim bıçak parasini legal olarak görebilir? Bizler merdiven altı pazarlık yapan meslek grubu olarak gösterilmekten yorulduk sizler bu saçmalığı körüklemekten yorulmadınız. Akademisyenler olarak siyasete alet olmaktan kurtulmanız gerekiyor artık. Egitim, adalet ve saglıkta yaşanan bütün güven sorunlarının ülkemizin gelecegini olumsuz etkilediğini anlayın.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir