Medimagazin logo

Memura sicil affı yasalaşıyor

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 20 binden fazla memuru ilgilendiren sicil affına ilişkin yasa tasarısının çarşamba günü Meclis gündeminde görüşülerek yasalaşabileceğini söyledi
Memura sicil affı yasalaşıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 20 binden fazla memuru ilgilendiren sicil affına ilişkin yasa tasarısının çarşamba günü Meclis gündeminde görüşülerek yasalaşabileceğini söyledi.


Şahin, Devlet Konukevi'nde düzenlenen "2006 Vakıf Medeniyeti Yılı" konulu basın toplantısına gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Memur sicil affına ilişkin bir soruyu cevaplarken Şahin, söz konusu düzenlemenin 20 binden fazla memurun sicil affına içerdiğini anımsattı.

Memur konfederasyonlarıyla yaptıkları toplu görüşmeler sırasında söz konusu çalışmayı Meclis'e sevk edecekleri taahhüdünde bulunduklarını belirten Şahin, 1 yıla yakın zamandır Meclis'te bekleyen Memur Sicil Affı Yasa Tasarısı'nın bu çarşamba günü Genel Kurul gündemine alınacağını söyledi. Şahin, affın aynı gün yasalaşmasını beklediğini de dile getirdi.


Kamu Personel Reformu ile ilgili bir soruyu yanıtlarken de Şahin, söz konusu çalışma kapsamında yer alan ve başlangıç için öngörülen kamu çalışanlarına 40+40 YTL ödenmesi düzenlemesinin yarın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacağını kaydetti.

Kamu Personel Reformu'nun tamamıyla ilgili çalışmanın ise ikinci kez Bakanlar Kurulu gündemine geleceğini vurgulayan Şahin, bu konuda 50'den fazla kurum ve kuruluştan görüş aldıklarını, bu görüşleri değerlendirdiklerini vurguladı. Kamu Personel Reformu'na ilişkin kurum ve kuruluşlardan gelen itiraz ve öneriler içinde makul olanları tasarıya yansıttıklarını ifade eden Şahin, bu konudaki çalışmaların da son aşamaya geldiğini belirtti. Şahin, "Son halini verdiğimiz çalışmayı Bakanlar Kurulu'na sunduktan sonra imzaya açabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

1965 yılında hazırlanan Memur Kanunu'nun bugüne kadar 130 defa değişikliğe uğradığına da dikkat çeken Şahin, Kamu Personel Reformu'nun üzerinde titizlikle durulması gereken bir konu olduğunu söyledi.


İHA
memura
sicil
affı
yasalaşıyor
Yorum (3)
a.k
aynen yazdığınız gibi hocam. emekliliğime 3 kala başka hiçbir guvencim olmamasına ragmen,yöneticinin aynen sizin bahsettiğiniz gibi olması, beni hem mesleğe soguttu. acillerde prt hekim olmak tükenmişliği doya doya yaşamanın başka bir yoludur.istifa ettim. daha az riskli iş bakıyorum. bu yaaştan sonra
1
Cevapla
Mücahit Altuntaş
Toplumda ilişkiler dengeli olursa , şeffaf olursa , akılcılık , sorgulayıcılık sahiplenme olursa bu derece hegomonik ,akıldışı tutumlar dengeyi bulur. Hekimlere sağlık çalışanlarına dayanışma ve iş düşüyor. Hekimler ve sağlık personeli mevcut sağlık sistemini ve yaptıkları işin akılcılığını , kalitesini , hasta hekim ilişkisini ve siyasi yada kar tekelelerinin hegomonyası üzerine daha bilinçli , örgütlü davranma tutumunu meslek odası dayanışması , yada sağlık çalışanlarının sağlığı adına takınmalı. Son on yıl dış yada kendi içiimzdeki zorlanmalarla hasta hekim ilişkileri sağlıkta kalite , insan insana iletişim tepetakla olmuştur. Sağlık erkinini bu tutumu beyhudedir.KAra ve cuz emeğe yönelik tutmdan vazgeçmek gerekmektedir.Bu ülkeye çok zarar vermektedir. Sizin anlattığınız ve anlattığım bu durum ve sorunların daha çok paylaşılarak , herkesin bir an önce görmesini kolaylaştırmak , bu anlayışın " biran önce "tasfiye edilmesi ve yeni bir sağlık sistemi , siyasi ve hegomonik değil akılcı , şeffaf, birçok kurumsal yapı tarafından denetlenen niteliğin ön planda olduğu bir sağlık ortamı yaratılmadır. Güzel yazınız için teşekkür ederim. Saygılarımla. Dr.Mücahit Altuntaş iç hastalıkları uzmanı
0
Cevapla
a.u
emeğimi, vicdanımı ve ruhumu teslim etmeye yemin ederek girdiğim mesleğimde geldiğim son nokta: HERKESİN CANI CEHENNEME. şayet hayır işleyeceksem bu topraklardan bu coğrafyadan ve bu halktan uzak herhangi bir yerde bedavaya bile hasta bakabilirim ama bu ülkede yolda can çekişen birisini görsem dahi asla bakmayacağım.. yeni yasayla lütfedip acil durumlarda köleliğime onay verenlere duyurulur.. hele size asla!!! mümkünse bende arabamla üzerinizden geçerim.....en azından siz halktan hıyar duası alırken bende meslektaşlarımdan hayır duası alırım......
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir